Grønnsakspølser fra Leiv Vidar

På lørdag oppdaget jeg ei ny pølsepakke på Rema. Wienerpølser med 30% grønnsaker fra Leiv Vidar. Spenstig. Oppdaget jo et tilsvarende produkt tidligere i sommer; Pølsak med 40% grønnsaker, og nå ser det altså ut til at grønnsakspølseutvalget øker. Ikke dumt. Vi forbrukere liker godt utvalg uansett hvilken kategori det er snakk om. Gjør vi ikke?

Leiv Vidar 30% grønt på Rema

Her var det så klart ingen tvil om jeg skulle teste. Er man fra Hønefoss er det obligatorisk å smake nyhetene fra Leiv Vidar, ferdig snakka. 😀 Og at man i tillegg får i seg litt grønnsaker når man spiser pølser er så klart en kjærkommen bonus.

Leiv Vidar 30% grønt pakken

Dette er altså pølser med 30% grønnsaker innbakt i deigen. Grønnsakene som er brukt er blomkål, gulrot og brokkoli. I tillegg er pølsene uten melk, egg og soya og de er glutenfrie. Hva mer kan man be om?
Jeg leste at det skal finnes tilsvarende grillpølser og middagspølser også, men foreløpig hadde de bare fått inn disse på Reambutikken jeg handlet i.

Leiv Vidar 30% grønt i kjelen

Jeg var selvfølgelig litt spent da vi skulle spise. Man kunne ikke unngå å se at det var noe spesielt her, og barna visste at vi skulle teste nye pølser. Det tok heller ikke lang tid før jeg fikk spørsmål om hva bitene inni pølsene var. Det fine var at da jeg svare “grønnsaker” fikk jeg ikke noe særlig respons. Bare noe sånt som “å ja”, og så fortsatte begge å spise. Jeg fikk overhodet ikke inntrykk av at de syntes det var rart med grønnsaksbiter inni pølsene. Etter hvert ble det litt fokus på hvilke grønnsaker vi kunne se, fargene på bitene var jo bevart ganske godt, og begge var overraskende positive til at de fikk i seg grønnsaker selv om de ikke lå i egne små hauger på tallerkenene. Ikke verst.

Leiv Vidar 30% grønt inni

Jeg syntes pølsene smakte bra. De var ikke sterke, men hadde overraskende mye og tydelig pølsesmak. Selv om jeg vet at Leiv Vidar lager gode pølser fryktet jeg at disse skulle smake litt lite. De var jo både saltreduserte, fettreduserte og uten det ene og det andre. Heldigvis tok jeg feil. Videre antok jeg at grønnsakene skulle være finmost inn i farsen, men det stemte heller ikke. Selv om jeg ikke klarte å isolere ut de ulike grønnsaksmaken var det ikke noe problem å kjenne brytnngene i konsistens. Bitene har ulik størrelse, så det blir litt mer spennende å spise enn når man har helt glatte pølser. OK, pølsene er litt annerledes enn wienerpølsene vi er vant til. Kan ikke påstå noe annet. Men det var helt okay. Og hvis man ikke liker å kjenne bitene kan man sikkert bare strø på litt sprøstekt løk, og innbille seg at all tyggemotstand kommer derfra. Vi vet jo at noen barn synes det er ekkelt med “klumper” i maten. For dem gjetter jeg at disse krever litt tilvenning.

Leiv Vidar 30% grønt i forma

Dette synes jeg man kan kalle en positiv nyhet. Produktet møter behovet hos dem som vil lage middag i en fei, men ikke bare spise crap, i tillegg har jeg inntrykk av at det stadig blir mer trendy å erstatte kjøtt med grønnsaker. Fint å kunne bidra på miljøsiden samtidig som man spiser hakket sunnere, sant? Egentlig er det nesten så det vokser fram en ny produktkategori her. Diverse dagligvarer med en prosentandel tilsatte grønnsaker. Nå har vi pasta og vi har pølser. Hva blir det neste? Kanskje vi skal spekulere litt i det?

Selv om det var en smule uvandt med disse bitene, gir jeg tommel opp for pølsene som kommer “From Hønefoss with love”. ❤ Barna likte dem så da blir det gjenkjøp. Blir veldig spennende å se om de varer i markedet.

Gjenkjøp: Ja

 

8 thoughts on “Grønnsakspølser fra Leiv Vidar”

  1. Utvilsomt en spennende utvikling! Fra før har vi vel disse lunsjkakene, som er utstyrt med litt erter og gulrøtter (?). Skal prøves ved en anledning, disse pølsene. Bakdelen kan jo være at noen kutter ut grønnsaker ved siden av når det er grønnsaker i hovedvaren, men det er kanskje mer beregnet på de som ikke bruker grønnsaker ved siden av når det er pølser til middag. Spennende så se hva mer de kan få til, innenfor f.eks. kjøtt/pasta-sauser bør det være godt mulig å blande inn ganske mye grønnsaker uten at det går ut over smaken, snarere tvert imot.

    1. Ja stemmer, lunsjkakene har jo innbakte grønnsaker. Synes egentlig ikke de er så gode. Ja i sauer bør jo absolutt grønnsaker brukes for å gi god smak. Sånn som man gjør når man lager det fra bunnen hjemme.

  2. Vi testet grillpølsene i går. Guttungen spiste dem med god appetitt. Mor og far kom til konklusjonen heller disse grillpølsene enn de vanlig grillpølsene. Her i huset blir dem i hvert fall gjenkjøp når vi skal ha en lettvint pølsemiddag.

  3. Prøvde kjøttpølsene som topping i dag, syns ikke de smakte noe som helst. Tenkte jeg skulle prøve de i en pasta rett også, for å teste skikkelig før jeg gjør opp min mening. Enn så lenge tenker jeg at det ikke blir noe gjenkjøp på kjøttpølsene. Synd, for liker ideen er kjempe god!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.