Bakemiks til Eplekake fra Toro

I dag har vi bakt kake i regnet. Fant ut at vi ville teste Toros siste bakemiks; Eplekake.
Posen kom i butikkene i mai, så strengt tatt kan den ikke lengre kategoriseres som en nyhet, men eplekake har alltid vært ei høstkake for meg.

Eplekakemiks fra Toro posen

Det er sikkert ikke overraskende at dette er en klassisk Toroblanding der man bare skal tilsette vann og smør. Enkel og rask framgangsmåte som alltid. Og som vanlig duftet det himmelsk, søtt og vaniljeaktig fra pulveret i posen. Det er noe eget med den fristende lille eimen som kommer fra alle Toros søte bakemikser. Skulle ønske kakene fikk akkurat samme smak. Men det gjør de ikke. Ikke helt i hvertfall.

Eplekakemiks fra Toro åpnet

Vi blandet og mikset i vei, og skar opp eplebåter som vi vendte i kanel i en pose. Lettvindt og greit, og lite søl. Så var det bare å helle røren i forma og legge utover eplebåtene. Vanligvis, når jeg baker eplekake fra bunnen, pleier jeg å pimpe kaken litt mer og bruke mer eple, strø over det hele med kanel og perlesukker og noen ganger drysse over litt hakkede nøtter. Men siden jeg liker å teste nye produkter etter anvisningen på pakken, og kaken i dag skulle deles med noen som foretrekker «eplekake uten epler», var jeg litt sparsommelig med garnityret.

Eplekakemiks fra Toro klar til steking

Man kan velge om man vil steke kaken i springform eller liten langpanne. Og obs, det er litt ulike steketider tilpasset formen man velger. Også ganske så classic Toro. Jeg brukte som dere ser springform på 24 cm, og lot den stå i ovnen i 38 minutter. Jeg kunne nok med fordel ha gitt den 2 minutter til, men jeg er livredd for å få overstekte kaker. Har alltid syntes at tørr bakst er nitrist.

Eplekakemiks fra Toro stykke

Så var det smaken. Og igjen; ingen overraskelser. Det smaker lys kake fra kakemiks, helt grei sådan, men samtidig rimelig anonymt. Det er ikke en type eplekake man går hjem fra kaffebesøk og tenker på eller snakker om, men den smakte godt sammen med vaniljeis. Og så syntes jeg det var fint at eplene holdt seg oppe på kaken gjennom stekingen. Noen rører bare sluker alle båtene så de synker til bunns og det er verken spesielt dekorativt eller like godt å spise. Pluss til Toro for konsistensen.

Når jeg sier nei til gjenkjøp av denne miksen er det ikke fordi det er noe galt. Halve kaken forsvant herfra på et blunk. Og det kan godt hende posen selger godt nok til å blir værende i butikkhyllene i lang tid fremover. Men som dere vet er jeg utstyrt med en god porsjon husmorære og jeg liker best å bake kaker fra bunnen. Derfor.

Gjenkjøp: Nei

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.