Glutenfri Leverpostei fra Stabburet

Hjemme hos oss sliter vi heldigvis ikke med matallergier av noe slag, men jeg synes allikevel det er interessant å teste allergivennlige produkter nå og da. Og i mai kom jo den klassiske leverposteien fra Stabburet i glutenfri utgave, så da måtte det bli en liten smak. Leverpostei spiser vi jo hele tiden uansett.

Stabburets leverpostei glutenfri

Jeg aner ikke hvor mange som har glutenallergi i Norge. Ei heller hvor mange som egentlig ikke har det men som allikevel påberoper seg det. Eller hvor mange som rett og slett har valgt bort gluten i kostholdet sitt av ulike årsaker. Uansett er vel antallet så høyt at det absolutt bør være marked for denne boksen? Vi ønsker den velkommen.

Stabburets leverpostei glutenfri åpnet

Boksen er akkurat lik den originale på størrelse, det lille plastlokket jeg har passet helt fint. Bra. Synes det er så dumt når man ikke spiser alt i boksen i en sleng, og det som er igjen står og blir halvtørt i kantene. Da frister den ikke like mye å smøre på brødskiva.

Utseendemessig var posteien litt heftigere i fargen enn den “vanlige”, og jeg innbilte meg at konsistensen var bitte litt mer kornete. Kan det stemme? Uansett var den veldig mjuk og superlett å smøre utover brødskiva. Og jeg syntes virkelig den både luktet og smakte helt vanlig. Spiste skivene mine uten egentlig å tenke over at jeg spiste noe glutenfritt, så da er det vel ikke noe særlig forskjell å snakke om? Så bra!

Stabburets leverpostei glutenfri på skiven

Leste på nettsiden til Stabburet at denne leverposteien heller ikke inneholder melk eller fisk. -Jeg er en av de som synes ansjos setter veldig god smak på en del matvarer, men det gjorde ingenting at det ikke var noe i denne. Den var fortsatt god. Videre er den nøkkelhullsmerket, den inneholder bare 9 % fett, og som all annen leverpostei er den en viktig kilde til jern, folat og vitamin B12. Veldig bra alt det der altså, men som dere vet er jeg mest opptatt av om smaken er OK.

Stabburets leverpostei glutenfri på skiva

Jeg er ikke sikker på om vi kjøper denne igjen, men det er selvfølgelig bare fordi vi tåler gluten. Ellers kunne jeg gjerne sagt ja til gjenkjøp. Synes det er veldig fint at utvalget til de med allergier stadig utvides. Så til dere produsenter og produktutviklere; keep up the good work.

Gjenkjøp: Nei (fordi jeg tåler gluten)

 

3 thoughts on “Glutenfri Leverpostei fra Stabburet”

  1. Har 2 små med cøliaki som er veldig glad for at denne er komt på markedet! Dei et lite av andre typar leverpostei, men etter at denne kom, er det blitt eit av favorittpålegga. Så vi har sikkert kjøpt 20 boksar sidan mai :). For øvrig rart at dei skal putte kveitemjøl i denne leverposteien vanlegvis – nesten all anna leverpostei er jo glutenfri i utgangspunktet…. Synast også smak og konsistens var tilnærma lik den ordinære.

  2. Når ble det gluten i ansjos?
    Jeg lager helst leverpostei selv, for merker som bruker originaloppskrifter er veldig vanskelig å finne. Liker ovnsbakt, men har tydd til Stabburets gule bokser i nøden. De har pleid å bruke ansjos.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.