Potetgull Lettere fra Maarud

Jippi, da var det snackstid igjen. Og nå har vi smakt på en av de nye lettere potetgullvariantene fra Maarud; Potetgull Lettere Paprika.

Potetgull Lettere Paprika fra Maarud i butikken

Potetgull Lettere Paprika fra Maarud posen min

Dette er rett og slett vanlig potetgull med 30% mindre fett. Og som vanlig når jeg leser slike X % mindre-tekster, tenker jeg  …mindre enn hva? Men her må det jo være 30% mindre fett enn det helt ordinære, klassiske potetgullet fra Maarud? Og hvis smaken er bra så er det vel helt genialt? Ja takk til produkter med mindre fett hvis vi ikke må fire på smaken.

Potetgull Lettere Paprika fra Maarud på bordet

Jeg åpnet posen, og kunne umiddelbart konstatere at flakene ved første øyekast så ut som helt vanlig potetgull. Duften var også den samme. Så tømte jeg innholdet over i skåla og tok meg en smak. Og dette potetgullet likte jeg. Besøket også. Det kan helt fint passere som vanlig potetgull, i hvertfall om man ikke er veldig detaljorientert. Jeg merket meg noen tiny forskjeller, og det første var fargen. Synes disse flakene var litt mørkere og dypere orange enn det vanlige potetgullet, men ikke mye. Konsistensen var også litt hardere så flakene ble en anelse mer knasende. Besøket mente også at paprikaen satt litt løsere på flakene så man ble litt mer grisete på fingrene. Kan være enig i det. I alle fal ble det mer paprikagrums i dippskålen enn ellers. Men elles; approved!

Potetgull Lettere Paprika fra Maarud i skål

Er veldig spent på om det er marked for denne varianten. Sånn i lengden. Vi har jo allerede Superchips som et alternativ med mindre fett. Er det plass til en type til? Som er så lik vanlig potetgull?
Tenker produktet er tidsriktig både med tanke på lavere fettprosent og at det kommer i en litt mindre pose enn det vanlige potetgullet. Så slipper man stappe i seg så alt for mye om gangen. Forutsetningene for å bli en stayer er dermed definitivt tilstede. Men vi et at det alltid er vanskelig å være utfordrer.

Vel, vi får ha tillit til at de nødvendige undersøkelser og analyser er gjort i forkant av lansering, og at dette er noe folk vil ha. Jeg kjøper det i hvertfall gjerne igjen. Krysser fingrene for fast hylleplass. Gleder meg også til å smake de andre to variantene, er særlig nysgjerrig på den med Salt&Pepper.

Gjenkjøp: Ja

 

10 thoughts on “Potetgull Lettere fra Maarud”

  1. Dersom det smaker likedan som den originale burde de kanskje bare redusert fettet i den i stedet for å lansere et nisjeprodukt som oppfattes som noe for folk som er på diett…

  2. Om dette er et bedre produkt enn superchips kommer an på innholdsfortegnelsen. Det har vært mye omtalt at superchips ikke inneholder poteter, men heller stivelse som potetmel, osv. Og hvis smaken er tilnærmet den vanlige, så vil jeg tro den holder. Superchips smaker jo noe helt eget, og er på en måte et helt annet produkt enn dette, uansett 🙂

    1. Ja det er ulike produkter, men begge henvender seg jo til de som er litt mer bevisste på hva de spiser. Spent på om begge blir. Håper det.

  3. Smaker likedann? Smaken og konsistensen er ganske langt unna hvilket som helst annet potetgull. Er smaken verd 30% mindre fett? Njæ, ikke som jeg ser det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.