Kesam Jordbær og Rabarbra fra Tine

Da var alt av vårens fri -og helligdager over, og dermed blir det lettere å få til regelmessige oppdateringer her igjen. Og først må jeg få dele min fryd og begeistring over nok et nytt meieriprodukt. Har dere sett denne nye, magre kesamen fra Tine? Den har smak av Jordbær og Rabarbra og i følge nettsiden til Tine selges den bare på Rema.

Kesam Jordbær og Rabarbra

Jeg er ikke så flink til å variere kesambruken min. Er veldig glad i den med vanilje, så da blir det som oftest til at jeg kjøper den. Det var dette her med å være et vanedyr. Den passer jo til så mye. Men nå som det faktisk har dukket opp to nye varianter – med smaker jeg i utgangspunktet liker, kunne jeg jo ikke la være å teste litt.

Kesam Jordbær og Rabarbra åpnet

Siden denne her skulle egne seg til både desserter, kaker, frukt og bær smakte vi den sammen med jordbær og gjærbakst. Trengte liksom noko attåt, og all kremfløten var plutselig gått med til andre prosjekter. Og så er det greit å variere litt bort fra den der søte melisen som er så lettvind å klæsje oppå all bakst, sant?

Bildet her gjengir ikke fargen helt korrekt, men innholdet i boksen var lysere enn jeg hadde trodd. Faktisk så det ut som en veldig blek rosa jordbæryoghurt, og slik luktet det også. Og smaken, ja den var også temmelig lik. Men ikke helt. Etter at den første jordbærsmaken hadde forsvunnet litt i munnen, kjente jeg nemlig en annen syrlighet fra rabarbraen. Liksom bak i munnen og litt oppi nesa. Særlig når jeg pustet ut. Snodige greier. Det var ikke mye, så dere som ikke er så begeistret for ren rabarbrasmak trenger definitivt ikke frykte noe. Hele kombinasjonen var bare frisk og fin.

  Kesam Jordbær og rabarbra på tallerken

Vi prøvde også litt oppå jordbærbiter som vi spiste med skje, uten noe bakst eller kjeks ved siden av og det var også godt. Tok ikke noe bilde av det i farten, men dere kan jo evt. prøve selv. Kan forresten også tenke meg at denne hadde vært god blandet med müsli også? Må prøve det. Disse magre kesamvaraintene er jo rike på proteiner og skal bare inneholde 6,4 % fett, så da blir jo ikke snacken så ille.

Kesam

Jeg vet faktisk ikke om dette er en limited variant bare for sommer’n eller om det er en boks som er kommet for å bli. Smaken var uansett allright, så det blir sikker til at jeg kjøper den igjen i løpet av jordbærsesongen. Fin nyhet. 😀

Gjenkjøp: Mulig

6 thoughts on “Kesam Jordbær og Rabarbra fra Tine”

  1. Har hørt at man kan fryse yoghurt eller kesam (google yoghurtbiter) i form og blande inn bær, nøtter eller sjokolade for den sags skyld. Kan tenke meg denne hadde passet fint til det 🙂

    1. Nemen hei du! 🙂 Ja hehe, du er vel ikke helt nøytral hva Tine–produkter gjelder nei. Men god var den. Og den med blåbær også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.