Drømmelett fra Q-Meieriene

I løpet av langhelgen som var testet jeg det nye rømmeproduktet fra Q-Meieriene; Drømmelett.
Hvor nydelig er ikke det navnet? Og genialt? Hatten av for de kreative medarbeiderne som har klart å kombinere både rim (på rømme) og ordspill i et lite navn på en slik snerten måte.

Drømmelett på meny
Her er begeret i handlekurven min på Meny.

Leste at dette produktet inneholder så lite fett at det ikke er lov å kalle det rømme. Det er laget av lettmelk og inneholder derfor kun 5 % fett (vanlig lettrømme mener jeg er laget av fløte). Allikevel skal det ha scoret veldig bra i tester på både smak og konsistens.

Hørtes ikke dumt ut det, og som den storforbrukeren av rømme jeg er, ønsker jeg slike alternativer hjertelig velkommen. Det er helt greit med mindre fett og kalorier, men jeg er ikke veldig interessert i å fire noe særlig på smaksopplevelsen.

Drømmelett

Bestemte meg for å teste den til det jeg er aller best til å bruke rømme til, nemlig dipp. Jeg forundrer meg forresten stadig over at ikke flere spiser mer dipp. Det er jo så knakande godt. Og da tenker jeg ikke bare sammen med potetgullet en lørdag kveld (selv om det selvfølgelig også er en killer combo), men til grønnsaker, som saus, dressing eller sammen med grillmaten.

Drømmelett åpnet

Snek meg også til å smake litt før jeg blandet inn dippulveret, og fikk selvfølgelig åpenbare rømmeassosiasjoner. Det minnet meg også om kefir og mager Crème Fraîche, og egentlig alle produktene i den gata der. Konsistensen var ganske fast, og ikke så smooth som “ordentlig” rømme, men her tror jeg mye ligger i gammel vane og forventningen man har i forkant. Smaken var OK den, syrlig og frisk, og jeg kan godt se for meg å bruken en dæsj av denne her sammen med laksen min ved neste fiskemiddag.

Så var det dippen da.

Drømmelett blir dipp

Det gikk helt fint å røre ut pulveret, og selv om jeg syntes det gikk bitte litt mer trått enn ved bruk av vanlig lettrømme, blandet alt seg fint sammen med litt innsats fra husmora.
Og smaken på den ferdige blandingen ble allright. Selvfølgelig veldig styrt av valgte dippsort, men kombinasjonen skal jo fungere – dippulveret alene hadde blitt rimelig tørt og stusselig.

Drømmelett på gulrot

Siden konsistensen var såpass fast rant ikke dippen av gulrøttene mine og det var et stort pluss. Det var lett å spa opp ønsket mengde på hver stav. Men det er ikke helt som rømme altså. Merket det egentlig best når jeg skulle ta fram resten av dippen dagen etter, da var det lett å se på konsistensen at den var andreledes. Men annerledes er helt okay, det handler som sagt bare om å tune inn forventningen i forkant.

Det skal bli spennende å se om det er marked for denne boksen her. Tine har jo allerede en ekstra lett rømme med 10% fett i butikkene, -aner ikke hvordan den selger, men siden mange stadig er opptatte av å velge sunne dagligvarealternativer kan det godt hende det er plass til denne 5 %’ern også. Vi får følge med.

Gjenkjøp: Ja

 

9 thoughts on “Drømmelett fra Q-Meieriene”

  1. Til noe annet… Jeg leste at dent oi har to limited smaker i sommer; appelsin og solbær/lime. Håper du tester de 😀

  2. Denne prøvde jeg også i helgen. Syns den var god og smakte ganske nært rømme. Jeg hadde den i tacoen. Jeg kommer til å kjøpe den igjen, og det var bra at prisen var overkommelig. Ofte er det slik at sånne nye lettprodukter er mye dyrere enn den originale.

  3. Hei! Kan du ikke prøve den nye iskaffen med smak av kokos og sjokolade, Rio chocolate ellernoe tror jeg det var. Er veldig spent på hva du synes om den, og om det er noe tess.. Så det hadde vært gøy :):):)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.