Apetina Chilli & Garlic fra Arla

Jeg har nesten alltid et glass med fetaost stående i kjøleskapet. Særlig nå i sommerhalvåret. ☀ Bruker for det meste den klassiske Apetinavarianten, (den har jo så god lake også!) og innimellom varierer jeg med den snerte snackpacken deres som inneholder soltørkede tomater. Synes de små ostebitene passer til så mye. De kan f.eks løfte enhver salat, og det er fantastisk at denne småsalte grekeren har blitt så godt integrert i våre norske kjøleskap. Tror ikke jeg kjenner mange voksne som ikke liker feta. Og ja, jeg vet at dette ikke er ordentlig fetaost slik som man får i Hellas, men det er helt greit. Det er fetaaktig nok for meg her oppe i nisseland.  Og se her folkens, på lørdag oppdaget jeg til min store glede et nytt glass på Meny. Chilli & Garlic Limited Edition fra Arla.
Måtte jo bare kjøpe.

Feta på CC

Var bedt bort på søndagsmiddag i går, og tok like godt med meg glasset så flere kunne smake. Alltid moro å høre flere meninger.

Feta Garlic chili

Synes forresten ikke etiketten var så fin. Skjønner at designet er mente å være greskinspirert, men jeg syntes det så mer inka-aktig ut. Skulle gjerne sett litt friskere farger også. Disse så ut som sofaen på hytta til en av tantene mine.

Akkurat som jeg pleier åpnet jeg glasset for å lukte litt før vi skulle smake. Forventet å trekke inn en skarp og tydelig duft, men neida. Kjente jo ingenting jo?! Det luktet bare svakt av vanlig feta, men mildere enn originalen som i det minste har en fin liten kryddereim sivende opp fra laken sin. Kjente ikke noe chilli og ikke noe hvitløk. Besynderlig. Måtte få flere til å lukte i tilfelle jeg plutselig skulle ha fått svekket luktesans, men ingen kjent noe mer enn meg. Vel, jeg satte min lit til smaken. Det er jo den som er avgjørende. Men smaken var akkurat like fraværende som duften.

Feta Garlic chili åpne

Siden det sto chilli & garlic på etiketten hadde jeg faktisk forventet et lite crescendo i munnen, men det uteble totalt. Disse ostebitene smakte virkelig nesten ingenting. Man kjenner så klart at det er feta, den vanlige småsalte og syrlige smaken var der. Dog ganske dempet. Men hvor ble det av resten? Det var ingen av de andre heller som syntes det smakte noe særlig her, og chili skal man da kjenne? Jeg begynte nesten å lure på om det var noe feil med glasset jeg hadde kjøpt? Skulle inntrykket virkelig være så anonymt?
Konsistensen var forresten fin. Bløt og litt tørr uten å være kornete, og mjuk og fin å bite igjennom. Allikevel foretrekker til og med jeg noe som sparker fra litt mer. Dette her bidro jo ingenting smaksmessig til måltidet.

Feta Chilli & Garlic i mat

For min del gjør det ingenting at dette er en Limited Edition. Er fristet til å kalle det et overflødig produkt, og nei, det blir så klart ingen gjenkjøp i løpet av sommeren.

Er det noen andre av dere som har smakt og som sitter igjen med samme inntrykk?
Eller kjøpte jeg faktisk et glass hvor de hadde glemt å tilsette den tilmålte smaksdosen?

Gjenkjøp: Nei

 

2 thoughts on “Apetina Chilli & Garlic fra Arla”

  1. Apetina er jo faktisk ikke feta ost, akkurat som en del av den revne osten vi får kjøpt i butikken ikke er ekte ost. Legg merke til at ordet «feta» ikke er nevnt på pakningen. Anbefaler deg å prøve ekte feta ost, jeg vet at i alle fall Meny har det 🙂

    (Er ikke for å være kranglete, synes bare den ekte fetaen er så vanvittig mye bedre på smak!)

    1. Jada, vet at det ikke er feta, venta faktisk på at noen skulle påpeke det. Har spist masse ordentlig feta, særlig alle somre i Hellas, men her oppe i nisseland går jo liksom dette Apetinaglasset for å være feta. Og innholdet her smakte null og niks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.