Sesame Sauce fra Blue Dragon

Ops, kom på at jeg helt har glemt å lage et lite innlegg om denne Sesamsausen fra Blue Dragon. Dere husker kanskje innlegget om Wasabi Sauce jeg la ut for noen uker siden (her)? Der skrev jeg jo at jeg hadde smakt begge de avbildede sausene. Vel, her kommer da en kort post om den beige også.  

Sesam saus -

Sesam saus - på kjøkkenbenken

Selv om den heter sesamsaus er det trolig riktigere å kalle den en dressing. Sånn rent konsistensmessig i hvertfall. Og siden det er et bitte lite bilde av noen biffskiver nede på etiketten, smakte vi den sammen med en ganske alminnelig biffmiddag en søndag.

OK, siden produktet kommer fra Blue Dragon hadde det nok vært riktigere å smake den til et måltid med en mer asiatisk touch. Kanskje en ren, tynnskåret biff av noe slag. Denne comboen ble visst litt feil. Men vår lille mismatch skal ikke gå ut over sausen i seg selv.

Sesam saus - på middagsbordet

Og ja, det smaker sesam av denne her. Ikke mye, for det er ikke så mye smak totalt sett, men man kjenner at det er sesam som i hovedsak er smaksetter. Den er litt småsyrlig på en dressingaktig måte, og alle fire voksne var vel enige om at det smakte typisk asiatisk. En mente det minnet ham om sushi, og fikk lyst til å smake den til salma. Var nok ikke så dumt tenkt det altså. Synes faktisk det er litt vanskelig å komme med ytterligere beskrivelse, men hovedinntrykket var vel litt sånn typisk fornorsket, sesame chicken-kinamatsmak. Mild og snill. Skjønner dere hvor jeg vil?

Her ser dere sausen til vårt urnorske måltid. Kanskje litt malplassert?

Sesam saus - til maten

Her, på en smaksprøve jeg fikk, kom den mye mer til sin rett. 😋

sesame sausce blue dragon på smaksprøve

Synes det var en artig nyhet dette her, men tror ikke jeg kommer til å kjøpe den igjen. Det ække no gæli med sausen asså, men nå som vi går grillsesongen i møte finnes det så ufattelige mange andre gode dressinger og sauser jeg kunne tenke meg å velge framfor denne.

Flere som har testet sesamdressing? Og evt. kan komme på flere bruksområder? Vi vil jo gjerne spise opp resten av det som er i flasken.

Gjenkjøp: Nei

 

2 thoughts on “Sesame Sauce fra Blue Dragon”

  1. Den der så ikke så veldig god ut, akkurat. Jeg ville ha forsøkt diverse pitavarianter, og mat som passer til hummus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.