Wasabi Sauce fra Blue Dragon

Her for litt siden fant jeg disse flaskenyhetene fra Blue Dragon på Coop. Har dere sett dem? Jeg har faktisk smakt begge, men tenkte først å skrive kort om den med Wasabi Sauce.

Blue Dragon Wasabi Sauce

Jeg er veldig glad i både sushi og sashimi, men skal innrømme at jeg som oftest lar wasabien som følger med ligge igjen. Det blir alt for sterkt for meg. Jeg synes nesten det er på grensen til det ekstreme, selv om smaken i seg selv egentlig er okay. Derfor var dette en interessant liten nyhet. En dressingaktig saus på spruteflaske med nettopp wasabismak.

Blue Dragon Wasabi Sauce med Sushi flaska hjemme

Jeg skal ikke skryte på meg å ha noe hjemmelaget maki her. Vi valgte den lettvinte løsningen og bestilte fra noen som kan det.

Blue Dragon Wasabi Sauce med Sushi

Da fisken var flyttet fra brettet og over på et litt hyggeligere fat, sprutet jeg en liten dæsj av sausen i hjørnet og smakte forsiktig. Man tar jo instinktivt ikke noen sjanser når man er vant til en slik voldsom, grønn intensitet. Men her var det ingen fare folkens, det føltes verken som kniver eller brann i munnen. Jeg vil absolutt si at den karakteristiske wasabismaken var tilstede, uten tvil, og jeg kjente også dette litt tørre, wasabiaktige i halsen når jeg hadde svelget unna. -Hvis dere skjønner hva jeg mener. Men det var slettes ikke ubehagelig å spise. Man får bare smaken uten det kvasse ubehaget på kjøpet.

Konsistensen på sausen minner om en kombinasjon av majones og dressing. Glatt og mjuk, men allikevel fast nok til at den ikke fløt for mye utover. Det eneste jeg ikke syntes noe særlig om var fargen. Nyansen var ikke så veldig innbydende, det lignet nesten på maling. Den kunne gjerne hatt en litt varmere tone.

Blue Dragon Wasabi Sauce med Sushi på fatet

Oppsummert var dette en fin liten nyhet. Helt supert om man ønsker wasabismak med fisken sin, men skyr litt unna originalen av åpenbare årsaker. Sausen kan jo helt sikkert brukes til noen type salater og andre fiskeretter også? SOm dressing, saus eller smaksforsterker.

Tror nok jeg har denne flasken ganske lenge, men kan godt finne på å kjøpe den igjen når det blir tomt.

Gjenkjøp: Kanskje

 

4 thoughts on “Wasabi Sauce fra Blue Dragon”

  1. Hehe, ja den var skikkelig grønn, ja! 🙂 Jeg vet om et hus i samme farge, er så knæsjt at man nesten kjører av veien når man ser det. :p Helt grusomt. Men fargen skjemmer jo ingen så lenge maten er god. Jeg elsker også sushi, men er glad i skikkelig wasabi jeg. Liker at det river litt. Vil tro den sausen passer godt til andre fiskeretter og noen typer salater også, ja. Det har kommet en wasabimajones også, den er kjempegod til f.eks laks og ris. God til sushi og, men til det foretrekker jeg som sagt ekte vare. Husker ikke merket på wasabimajonesen, men det kan jeg sjekke.

    1. Ja, den kan sikkert brukes til mye mer. Man må nok prøve seg fram litt. Og er sånt hus hørtes forresten helt gyselig ut.

  2. Får litt assosiasjoner til renholdsprodukter av den fargen, type skurekrem eller flytende vaskemiddel 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.