Tex Mex med Biffstrimler fra Fjordland

Da var det Fjordlandtid igjen her på bloggen, det begynner jo å bli en god stund siden sist. Jeg synes det har kommet ganske mange nyheter fra dem nå til vinterslippet, fatter ikke hvordan de klarer å komme på så mange nye ideer til ferdigretter hele tiden. Men det er kanskje ikke så vanskelig for dem som har det som jobb? Vel, retten jeg kanskje har vært aller mest spent på å prøve er denne her; Tex Mex med biffstrimler, rømmedressing og tortillachips.

Tex Mex fra Fjordland i butikken

Har vi her rett og slett fått en liten snarvei til fredagstaco’n? Som man kan spise hvis man er alene hjemme og ikke orker ordne i stand full oppdekking? Men like fullt craver tex mex? Eller vil retten kanskje passe om man må sitte sent på jobb en fredag ettermiddag og kveld for å bli ferdig med noe til en frist? Vet det er mange som bruker Fjordlandretter som overtidsmat.

Tex Mex fra Fjordland

På siden til Fjordland står det at dette er en fyldig og godt krydret kjøttrett med langtidskokt storfekjøtt, tomat, mais og bønner. Og halvparten av retten skal faktisk være grønnsaker. Det er fint. Har fått med meg at mange gjerne ønsker å få i seg mer grønnsaker enn de gjør pr i dag, så da er det fint at de som lager ferdigmat tar oss på ordet.

Tex Mex fra Fjordland baksiden av esken

I tillegg til skålen med kjøttrett, følger det med en liten pose med de søteste små tortillachipsene jeg har sett, og en porsjon med rømmedressing. Jeg hadde nok slurvelest litt på esken, for jeg innbilte meg at det skulle være ren rømme i den lille posen. Stusset derfor fælt da jeg så at konsistensen minnet mer om majones og at fargen hadde litt gulskjær. Hadde jeg fått med noe som var blitt bedervet? Rynket litt på nesen, men etter en dobbeltsjekk mot pakningen slappet jeg av igjen.

Tex Mex fra Fjordland innholdeti boksen

Jeg varmet retten i micro’n og etter ganske kort tid begynte det å dufte ganske godt tex mex-aktig. Og da mener jeg ikke sånn som det lukter når man lager veldig norsk fredagstaco hjemme, men mer slik det lukter om man bestiller noe tex mex ute på et spisested. Så var retten klar, og jeg rigget meg til med maten i skåler.

Siden jeg foretrekker å smake ny mat uten noe særlig av egne tilsetninger, ble det til at jeg kun spiste det som fulgte med i boksen. Om jeg ikke hadde vært så opptatt av å teste, hadde jeg nok varmet meg noen tortillalefser ved siden av, og kanskje også laget litt guacamole. Retten alene ble liksom litt trist, fikk følelsen av at noe manglet, så det hadde nok gjort seg med noko attåt.

Sausen rundt kjøttet og grønnsakene var ganske mørk. Skulle gjerne hatt den noen nyanser lysere, slik at jeg hadde sett de ulike bitene bedre. Smaken var veldig lik duften som sivet ut under oppvarmingen. Veldig tex mex-aktig slik man får ute, litt krydret og litt sterk. Kjente mye, fyldig smak, men egentlig er det litt vanskelig å beskrive den ytterligere. Det er liksom ikke noe annet enn…. tex mex. Og litt chili. Egentlig minner den om chili con carne.

De søte små tortillachipsene var ganske salte, og veldig gode. Rømmedressingen, som jeg synes smakte litt hvitløk, var med på å dempe noe av det sterke fra sausen, men jeg hadde nok foretrukket vanlig rømme ved siden av i steden. Smak og behag. Grønnsakene hadde fin konsistens, passe faste og ikke dvaske, og kjøttkonsistensen var også fin. Biffstrimlene var altså ikke av sorten gammel, seig skosåle, slik jeg noen ganger synes biffkjøtt i ferdigretter kan minne om. En positiv overraskelse som forresten fulgte med at sauen var såpass mørk, var at jeg ikke så hvor mange kjøttstrimler som faktisk skjulte seg i skålen. Det var ganske mange flere enn jeg hadde trodd. Pluss for det!

Tex Mex fra Fjordland ferdig

Hovedinntrykket av denne retten er nok ikke mer enn midt på treet. Det smakte greit, og jeg ble mett, men jeg savnet litt mer friskhet. I tillegg følte jeg altså at noe manglet. Tror ikke det blir gjenkjøp. Lager nok heller tacomat selv, på den norske gamlemåten, hvis jeg har lyst på noe tex mex. Uansett artig å ha smakt.

Gjenkjøp: Nei

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.