Peanøtter Ovnsrøstet & Saltet fra Maarud

Jeg må bare skrive litt om denne rosa posen med Ovnsrøstede Peanøtter fra Maarud. Kan det bli lekrere? Fantastisk. Med fare for å virke svært upolitisk korrekt må jeg bare si at det var da en ganske feminin schwung over den. Eller hur? Uten at jeg på noen måte skal skremme alle dere maskuline der ute fra å kjøpe den.
Gleder meg til å kunne ta litt mer bilder i dagslys framover, for det kommer ikke helt godt fram i det kunstige innelyset her, men posen var ordentlig fin.

Peanøtter uten olje fra Maarud

Som dere ser inneholder den peanøtter, men de er ovnsrøstet. Og det helt uten olje. Det må jeg si var positivt. Jeg får jo inntrykk av at vi forbrukere stadig blir mer opptatte av å ta sunne valg i matveien, og hvis det også forplanter seg til snacksvalgene vi tar, er det jo helt gull at det faktisk finnes sunnere alternativer å få tak i.

Jeg snuste som vanlig inn etter åpning, og det luktet selvfølgelig peanøtter av innholdet. Hva skulle det ellers lukte? Duften var på et vis litt smalere eller snevrere enn jeg er vant til når jeg åpner en pose peanøtter, men absolutt fristende.

Peanøtter uten olje fra Maarrud

Nøttene var ganske lyse i fargen. De hadde nok en litt lysere nyanse enn en gjennomsnittlig peanøtt. Medsmaker Olsen kalte dem blasse. Gjetter at det skyldtes fraværet av et oljete fettbelegg rundt hver nøtt. Man kunne faktisk nesten se at de var litt tørre i konsistensen.

Og smaken her var ordentlig god. Nøttene var knasende, passe salte og småtørre på en behagelig måte. “Skönt att dom inte var feta” sa min andre medsmaker, og jeg var veldig veldig enig. Det er digg å ikke bli så glinsende på fingertuppene når man spiser. Olsen hadde en litt annen oppfatning. Han er en ordentlig ihugga nøttespiser og mente det ble litt for lite nøttearoma. Greit om man markedsførte disse som et lettprodukt, men sånn ellers foretrekker han fortsatt peanøtter røstet i olje.

Peanøtter uten olje i skål

Oppsummert må jeg si at dette var en velkommen nyhet. Nå foretrekker jeg ofte litt andre type nøtter enn rene peanøtter når jeg skal ha noe digg, men jeg kan gjerne kjøpe denne posen igjen om det er peanøtter jeg skal ha. Gir en like for både emballasje og innhold. 😃👍

Gjenkjøp: Ja

 

8 thoughts on “Peanøtter Ovnsrøstet & Saltet fra Maarud”

  1. Så du skrev at serien er 6 ulike poser, har du noen tips om hvilke kjeder som har hele sortimentet? Spent på hvilke smaker det dreier seg om, og hjemmesiden til Maarud nevner ingen av de merkelig nok.

    1. Så vidt jeg har sett er det 5 ulike poser, men mener jeg ikke har sett alle sammen på samme sted. Det har vært litt forskjellig hos de ulike kjedene. Mener Rema bare hadde to poser (hvit og rød). Jeg går alltid til store Menybutikker når jeg er på leting etter nyheter. Og noen ganger finner jeg det jeg leter etter på Mega. Opplever at de to kjedene har litt forskjellig sortiment. Ja enig, det var lite info å finne på nettsiden til Maarud, men de har i hvertfall beskrivelse av produktene (uten bilder). http://maarud.no/?s=n%C3%B8tter

  2. Hei,

    Listingen til de ulike nøttene (fem forskjellige nøtter fra Maarud) er følgende:

    Peanøtter Røstet & saltet 300g: Joker, Kiwi, Spar og Meny, Coop (inn alle profiler), Rema 1000
    Peanøtter Røstet & usltet 200g:Joker, Kiwi, Spar og Meny, Coop (inn alle profiler), Rema 1000
    Peanøtter Ovnsrøstet saltet 200g:Joker, Spar og Meny
    Cashew Røstet & saltet 175g: Spar og Meny
    Chili Ekstra spør 150g: Joker, Spar og Meny

    Håper dere finner dem i butikk 🙂

    Ha en fin dag, hilsen Alexander (Produktsjef Maarud)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.