NÅ Middagsbase Arrabbiata fra Tine

Her om dagen smakte vi på en av de nye NÅ middagsbasene fra Tine. Dere har sikkert sett at de har lansert tre ulike varianter, og vi smakte på den som heter Middagsbase Arrabbiata.

Tine NÅ Arrabbiata på Rema

Synes dette var en artig nyhet. En liten bøtte med ferdig, tomatbasert saus. Det burde da duge?
Basen inneholder blant annet paprika, squash, gulrot, løk og bacon, og den er selvfølgelig smaksatt med litt chili. Jeg har alltid tenkt på arrabbiata som en ganske sterk og litt sinna middagsrett, men det luktet ikke veldig sterkt eller mye chili da jeg åpnet lokket. Synes heller det luktet bacon. Egentlig minnet innholdet meg litt om juksebacalao.

Tine NÅ Arrabbiata

På innsiden av emballasjepappen var det en del tips for hvordan man kunne variere arrabbiataen, og en oppskrift for dem som ønsket å lag sin egen helt fra bunnen.

Tine NÅ Arrabbiata av med pappen

Fremgangsmåten her var superenkel. Akkurat som når man bruker pastasaus på glass. Man bruner kjøttdeig, tilsetter basen og lar det hele småkoke noen minutter. Om man ønsker en smak som river litt mer kan man så klart tilsette litt egen chili, eller annet krydder man liker. Jeg gjorde ikke det, men stekte opp litt sopp jeg hadde liggende.

Liker mat som lages så kjapt og greit. Og når man også får med såpass mye grønnsaksbiter, og konsistensen er såpass chunky, er i hvertfall utgangspunktet veldig bra.

Tine NÅ Arrabbiata i panna

Og denne retten smakte bra den. Til min store glede, og overraskelse var den ikke særlig sterk, akkurat som den heller ikke luktet sterkt før tilbereding, så dere som vil ha en mer rabiat rett bør nok tilsette litt chili selv. Men jeg må få understreke at det fortsatt var greit med smak. En litt fyldig og fint sammensatt smak. Det holdt i alle fall fint for oss. Jeg synes egentlig ikke det smakte utpreget tomatsaus, selv om tomat er hovedingrediensen. Jeg kjente like mye til baconet, og sammensetningen av alle grønnsakene. Må gi pluss for at de var såpass bra størrelse på mage av bitene og at de fleste var relativt faste i konsistensen. Synes det skal være litt tyggemotstand på en middagsrett. Barna mine åt og koste seg som bare det, og begge mente at dette var helt trygt å kjøpe igjen. Det eneste småskumle var nok bitene av squash.

Tine NÅ Arrabbiata ferdig

Det blir moro å se om dette er en serie som har kommet for å bli, og om det evt kommer enda flere varianter etter hvert. Enn så lenge ser jeg nok for meg å gi de andre to basene en sjanse også.

Gjenkjøp: Ja

 

4 thoughts on “NÅ Middagsbase Arrabbiata fra Tine”

  1. Jeg prøvde alle tre flere ganger og syntes de var gode og lettvint. Men så forsvant di. Hvorfor ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.