Listerine Advanced White

Da kommer det et lite non food-innlegg igjen. For en stund siden fikk jeg nemlig tilsendt denne flasken med Listerine Advanced White for testing. Og selv om jeg i utgangspunktet er utrolig skeptisk til slike hjemmeremedier, skadet det jo ikke å gi den en sjanse. Tanngarden min er ikke akkurat Hollywoodhvit, så hvis den kunne lysnes en nyanse eller to hadde det vært helt okay.

Dere som har lest bloggen her en stund har sikkert allerede gjettet at jeg ikke kommer til å legge ut noe før- og etterbilde av tennene mine. Det blir for langt utenfor komfortsonen min. Men jeg skal i hvertfall fortelle dere hva jeg synes om blekemiddelet. Her ser dere flaska.

Listerine Advanced White

I følge produsenten inneholder Listerine Advanced White en teknologi som fjerner misfarging uten å slipe tennene. I tillegg dannes en beskyttende hinne som forhindrer ny misfarging. Produktet skal også inneholde fluor og eteriske oljer som bidrar til en renere tannoverflate, og så får man frisk ånde på kjøpet. Og på bare to uker skal tennene bli hvitere. Det hørtes jo unektelig flott ut, så jeg gikk ivrig i gang med testingen.

Som med veldig mange andre munnskyllemidler skal man bruke dette både morgen og kveld. Væsken er helt blank, og lukter rent og friskt. -Typisk tannskyllduft kan man vel kalle det.

Listerine Advanced White i korken

De første gangene syntes jeg nesten den var litt sterk. Det prikket både på tungen og på leppene. Men egentlig synes jeg ofte det er litt slik uansett når man ikke har brukt tannskyll på en stund, eller når man bytter merke. Etter hvert kjente jeg ikke mer til prikkingen, men smaken var fortsatt sterkt og mintfrisk. Og nesten litt salt akkurat i det man får den inn i munnen.

Man skal bruke 5 ml, ca en teskje hver gang, og i begynnelsen var jeg nok litt for raus med mengden. Fikk nesten følelsen av at det skummet i munnen når jeg splæsha væsken rundt, men etter hvert fikk jeg tilpasset mengden og da kjentes det bare som rolig tannskyll.

Listerine Advanced White baksiden

Og ja, tja, nei, njo,  jeg vet ikke helt om jeg synes tennene har blitt noe hvitere nå etter at jeg nå har kommet langt ned i flaska. Kanskje litt? Hvis jeg legger godviljen til? Det føles i hvertfall som om noe av gulskjæret er borte. I tillegg kjennes tennene både glatte og rene etter hver skylling og man sitter igjen med en frisk og god smak i munnen. Noen ganger synes jeg smaken har kjentes så sterk at jeg egentlig kunne tenke meg å skylle med vanlig vann etterpå, men jeg har klart å motstå fristelsen.

Om det blir noe gjenkjøp av denne her tviler jeg på. Jeg kommer til å fortsette å skylle morgen og kveld til flaska er tom, men med mindre det skjer en dramatisk fargeendring nå på slutten, er ikke virkningen stor nok til at jeg gidder holde på. Jeg er nok litt lat, for jeg synes fint det holder med tannskyll en gang pr døgn i tillegg til alt annet tannstell. Antagelig er jeg ikke forfengelig nok heller til å orke å prioritere skylling på travle morgner etter tannpussen. Men hvem vet? Jeg kan jo ombestemme meg.

Hører gjerne fra dere hvis noen har prøvd denne her. Den skal ha blitt en suksess i Sverige etter at den ble lansert der i fjor, og det må jo være en grunn til det? Noen som synes den virker mer enn det jeg synes? Eller er det andre tannblekemidler for hjemmebruk dere har forsøkt som dere synes virker? Og er det egentlig sånn at veldig mange der ute er misfornøyde med fargen på tennene sine?

Gjenkjøp: Tviler

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.