Totenflak

Helt på sparket i dag kjøpte jeg en pose med nye Totenflak på Meny. Var for en gangs skyld ikke på leiting etter nyheter, bare hasta gjennom butikken med noen veldig ordinære varer i kurven da jeg plutselig spottet posen i hylla.

Totenflak på meny

Vi skulle ha kyllinglår til middag, og siden det var fredag fant vi ut det ville gjøre seg med litt chips ved siden av. Selvfølgelig i tillegg til risen, salaten og sausen. Det er viktig å kose seg, og det er aldri vanskelig å finne en anledning man kan bruke som alibi. I dag begynner jo vinterferien…

Totenflak

Detta er altså grove, salta potetflak, og i følge posen er de langsomt stekt i solsikkeolje “fordi vi tæk øss god tid”. Så koselig. Og det var så godt. Det var noe med smaken som bare traff meg veldig riktig! Chipsen var ikke for salt, men manglet heller ikke smak. Her snakker vi nydelig Totenbalanse.

Totenflak åpnet

Flakene er ganske oljete, og man blir litt blank på fingertuppene når man spiser det, men det føltes ikke greasy eller ekkelt i det hele tatt. Noen av flakene var litt krøllete og noen hadde skall på sidene, men totalt sett var de ganske lyse og delikate. Konsistensen kjentes sprø og krisp, men flakene var ikke spesielt harde å tygge. De la seg bare fint på plass i munnen og knuste ganske lett. Og det var ikke bare jeg som likte disse her. Jeg fikk rimelig god knaskehjelp, og på et blunk var posen tom.

Posen ja. Den var vel ikke så kul? Skjønner naturtankegangen med gråpapirstil, nostalgisk bondebilde og generelt enkelt design, men tenker faktisk at disse flakene hadde fortjent litt stiligere emballasje. Og dessuten var vel posen litt 90-talls? Litt sånn Frank Farmer. Husker at Maarud også hadde en lignende pose av gråpapirtypen til sin Familiens Stang Original Chips på 90-tallet en gang. Ouch, over 20 år siden. Kan man da kanskje kalle denne posestilen retro? Næh, bare oppbrukt og litt kjedelig. Og emballasje betyr faktisk en del for oss forbrukere. Det er også en arena for innovasjon. Eller er det bare jeg som er opptatt av innpakningen?

Totenflak reste i skåla

Aner ikke om noen av de som jobber på Toten med å lage dette her (aka de hos Kims) leser denne bloggen, men hvis noen kjenner dem kan dere gjerne hilse og si perfekte potetflak, litt døll pose.

Gjenkjøp: Jaaa

 

14 thoughts on “Totenflak”

  1. Ser på det ene bildet at den kommer i en annen smak, noe med paprika? Selv kunne jeg ønske at de snart kunne finne på noe annet enn bare salt og paprika hver gang de lanserer nye chipstyper.

      1. Tja, kanskje. Men for meg som har vært endel i USA, er det nesten bånn i bøtta å gå i norske matvarebutikker når man har lyst på potetgull.

        Har nå i kveld testa Totenflak Ost og Grønn Paprika. Konsistensen er helt grei, hakket under Sørlandschips hva sprøhet angår. Smaken av ost kjenner man ikke, men til gjengjeld kjenner man en smak av paprika som er overraskende genuin. Kan ikke huske å ha smakt en så genuin paprikasmak på noe chips tidligere. Så du som liker paprikachips har vel noe å glede deg til, hehe.

      1. Jeg hadde rett, jeg kjenner personen som står bak selve produktet. Hun har nok ikke noe med posen å gjøre. Og ble ikke fornærmet, men synes det var morsomt at chipsen falt i smak.

    1. Ja enig, det lignet.
      He he, jeg er vokst opp med potetgull til kylling hvis det var i helgen, men skjønner at noen synes det er litt rart.
      Ja, liker kreativitet.

    1. Har du sett på store Meny eller Mega? Jeg har heller ikke kjøpt den enda, men skal være på utkikk 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.