Skyr Grønn te & Sitron fra Q-Meieriene

I dag fant jeg nye Skyr Grønn te & Sitron fra Q-Meieriene på Rema. Var egentlig ikke noe å lure på om jeg skulle kjøpe en eller ikke.

Skyr på Rema

Grønn te og sitron må jeg si var en artig smakskombinasjon på et slikt produkt. Får nesten litt vondt av produktutviklerne som ustanselig må vrenge hjernen for å komme på nye sammensetninger. Og det må jo være smaker som harmonerer med hverandre. Man kan ikke bare kaste sammen noe helt vilkårlig. Jaja, disse to vet man fungerer bra i utgangspunktet i hvertfall, så gjensto det å se om de gjorde seg sammen med den fyldige Skyrkonsistensen også.

Skyr grønn te

Som vanlig fulgte det med skje i lokket – en ny og bedre uttrekkbar sådan. Jeg tenkte litt som jeg pleier når jeg innimellom spiser Skyr. Lokket er lekkert, men hvorfor er det egentlig såpass stort og luftig? Når det bare skal huse ei lita skje og ikke noe gryn eller müsli? Jaja, kanskje man trenger de glade, fargerike lokkene for lettere å kunne skille smakene fra hverandre i butikkhyllene? Farger er fint det altså, men jo mindre emballasje jo bedre.

Skyr grønn te og sitron lokket

På tide å spise, og jeg må si sitronsmaken kjentes tydelig fra første skje. På en litt stor måte. Og siden Skyrkonsistensen er så massiv kjentes nesten sitronen massiv også. Synes ikke det var spesielt sur, bare frisk, syrlig og god. Smaken av grønn te var ikke så lett å skille ut under all sitronen, men vi får tro den er der. Jeg synes det var akkurat som en liten slags bitterhet fra tesmaken slo inn etter at jeg hadde svelget hver munnfull, og jeg fikk behov for å trekke pusten opp og bakover. Det var som om noe litt mer emment og skarpere omsluttet sitronsmaken på en måte, selv om sitronsmaken tok det meste av plassen. Skjønner dere hva jeg mener? Kan tenke meg at innslaget av grønn te hadde vært mye tydeligere om man hadde smakt denne ved siden av tilsvarende Skyr med bare sitronsmak (Sitrongnist).

Skyr grønn te og sitron åpnet

Den var ikke dum denne her, og det var akkurat som om jeg kjente mer og mer til det som må være teinnslaget jo lengre ned i boksen jeg kom. Da var naturligvis Skyren noe mer lunken og all smaken kom bedre fram. Jeg er veldig glad i mat rett fra kjøleskapet, men kulden kuer jo selvfølgelig en del av smaksinntrykket. Kan ta med at jeg ble god og mett, og selv om jeg ikke en ihuga  Skyrentusiast føltes ikke denne kvalmende på noe tidspunkt. Fra meg personlig er jeg litt usikker på gjenkjøp, men dette er et produkt jeg har tro på.

Gjenkjøp: Tja

 

18 thoughts on “Skyr Grønn te & Sitron fra Q-Meieriene”

  1. Jeg smakte også på denne i dag 🙂 Er enig i mye av det du beskriver om produktet. Jeg synes også den var frisk og god, men den blir ikke min favoritt blandt sitronyogurtene som finnes på markedet, eller blandt Skyr produktene.

    Ha en fin lørdag og helg videre! 🙂

  2. Ai, dette var kjempespennende – må jeg si. Sitrus og syrna melk passer godt sammen. Denne skal testes. Bruker Skyr til frokost, konkurrenten er TINEs God morgen ZERO. Synes Skyr er litt irriterende dyrt enkelte steder, opp mot 20 kroner. Av og til finnes den på tilbud til 10 kr, som jeg synes er en passe pris. 20 kr er vel ikke så veldig mye, men på en vanlig arbeidsuke blir det da 80 kr, for noe jeg synes er mer verdt 50..

    1. Mener jeg betalte 17 for denne her på Rema. Ja, blir fort dyrt for ei hel uke, billigere med brødskive 🙂

  3. Jeg er ikke superfan av Skyr, men det er mer på grunn av de smakene som eksisterer. Er kun skogsbær jeg kjøper. Liker dog konsistensen veldig godt, men er litt treg til å spise, så her kommer et tips; Om du ikke liker den lunken (bruker litt for lang tid) så bør du legge begeret i fryseren 1 times tid. Da blir den perfekt. Litt iskremaktig på grunn av skyrens tykke konsistens. Uansett, takk for omtale. Glad tesmaken ikke er den mest fremtredende, for da høres den litt mer ”fristende” ut for min del. Jeg er nemlig utrolig glad i sitron, og hamstrer alltid 0,0 når den er i sesong… Håper også du tester kokosvarianten etter hvert, hehe!

    Ønsker deg en fin uke 😉

  4. Lokket er stort for å lure underbevisstheten til forbrukeren om at produktet har større innhold ender den har. Også derfor begeret er tynt nederst og går utover og har mye mindre innhold i bunn enn øverst

    1. Noen av sortene har jo müsli i lokket, godt mulig det ikke vil lønne seg å lage to forskjellige sorter lokk når de helt fint kan klare seg med et. 🙂

  5. Den beste skyren jeg noensinner har smakt, skulle bare ønske det var littegrann billigere. Fyttirakkern, denne var god, nesten farlig god!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.