Norvegia Pepper fra Tine

Hos oss bruker vi mye Norvegia. Jeg synes det er en veldig praktisk ost som passer til det meste. Liker den milde, snille smaken som ikke lar seg forstyrre av noen ting, og det er åpenbart en klar fordel at alle i huset liker den.
I tillegg til at jeg er en trofast spiser av osten i sin originale form, synes jeg det er veldig kult at Tine nå har kommet med to varianter pimpet Norvegia. Pepper og paprika.

Norvegia med smak (1)

I dag til lunsj smakte jeg den med pepper.

Norvegia med Pepper

Dette er ganske enkelt 130 gram Norvegia i skiver, tilsatt massevis av små pepperkorn. Det ligner nesten litt på nøkkelost, men jeg kan forsikre om at det ikke smakte slik.

Ikke overraskende luktet det vanlig Norvegia da jeg åpnet pakken, men ikke bare. Jeg kjente noe mer. Det var akkurat som om noe litt syltet eller fruktig kunne anes. Nesten så det kan kalles syrlig.

Som dere vet er jeg opptatt av å teste produkter i reelle situasjoner, og siden denne osten ble prøvd til formiddagsmat på jobb ble det litt uspennende bilder. Det er ikke flust av grønnsaker og garnityr til å pynte opp med på vårt lille kjøkken, ei heller spesielt spennende tallerkener. Men jeg hadde i hvertfall litt paprika som kunne friske opp helheten.

PepperNorvegia på rundstykke

Førsteinntrykket av denne osten er absolutt ikke sterkt. Jeg synes faktisk det smakte veldig som vanlig Norvegia. Ingen tvil om hva slags ost jeg hadde med å gjøre. Etter de første bitene tenkte jeg at her var det så lite peppersmak at jeg ikke helt forsto poenget med å lansere den. Men noen biter lenger inn i rundstykket endret jeg mening. Jeg kjente pepperet i nesa, og deretter på sidene inne i munnen. Smaken kjentes ikke sterk, men peppersmaken var tilstede. Jeg kjente det på tunga også etter hvert, men aldri så intenst at det ble brennende. Det var helt enkelt vennlig, småspicy gulost, og det ufarlige pepperinnslaget sørget for en snerten og fin påleggspiff.

PepperNorvegia på rundstykker

Konkluderte for meg selv med at dette var en fin Norvegiavariant, og det smakte så godt at jeg tok ost på det neste rundstykket mitt også. Selv om jeg hadde annet pålegg tilgjengelig. Et godt tegn. Jeg ble også sittende med en ganske varm ettersmak av pepper i munnen en god stund etter at jeg var ferdig med å spise. Ikke ubehagelig, men det kjentes.

Jeg kjøper gjerne pakken igjen, men har en liten tvil med hensyn til varighet. Tror ikke den blir i butikkene for evig og alltid. Frykter kanskje at den skiller seg for lite fra Norvegiaen uten krydder. Vi får se. For min del er den velkommen til å bli.

Gjenkjøp: Ja

6 thoughts on “Norvegia Pepper fra Tine”

  1. Jeg smakte denne også til lunsj i går. Ble skuffet over denne. Smakte ikke helt likt vanlig norvegia nei, men smaken som var syns jeg var såpass kjedelig at jeg ikke kommer til å kjøpe den igjen. Det manglet noe syns jeg. Gleder meg til å smake den varianten med paprika også da! 🙂

  2. Denne ble alt for kjedelig for meg, og lite peppersmak. Men så bruker jeg jo alltid ferskkvernet pepper over skivene så lenge jeg ikke har på brunost også da… 🙂 Vil tro det påvirker min bedømmelse av produktet. Syns idéen er god, artig med bedre utvalg på skivet ost i butikken.

    1. Ja, da kanskje du er for peppervant? 🙂 Enig, det er alltid moro med bra utvalg i ostedisken. Enten det er skivet eller annen ost.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.