Melkesjokolade fra Nidar

Jeg var en av dem syntes det var litt trist da Bergene Melk forsvant. Jeg ble derfor både spent og nysgjerrig da jeg hørte at Nidar skulle komme med en ny storplate. Særlig når jeg leste at de hadde brukt flere år på å utvikle sjokoladesmaken. Og så kult at det skulle komme både plate og rull.
Og kommer det en ny stor melkesjokolade fra Nidar, må den testes. Ferdig snakka.

Melkesjokolade i butikken

Jeg likte emballasjen. Allerede da jeg så bilde av den på nett, lenge før jeg fant den i virkeligheten, syntes jeg det var noe småmagisk over den. Fargesammensetningen, fonten, og konturene av bygninger i det fjerne. Det fikk meg umiddelbart til å tenke på Charlie og sjokoladefabrikken. Flere som fikk den assosiasjonen? Den var da noe Willy Wonka-aktig over det hele? Jeg så at Nidar selv også skrev en «En bit magi» på papiret, så jeg gledet meg veldig til å smake. Vi slo faktisk til og kjøpte både ei plate og en rull.

Melkesjokolade og rull fra Nidar

Så fint med husmønster på sjokoladerutene. Det er sikkert sjokoladefabrikken.

Melkesjokolade fra Nidar platen åpnet

Melkesjokolade fra Nidar i rull

Så var det bare å smake, og sjokoladen var så klart god. Konsistensen var liksom litt mjukere enn det Freia sin er, denne var mer fløyelsaktig og glatt. Den kjentes på en måte litt bløtere selv om den egentlig hadde ganske gjennomsnittlig sjokoladefasthet. Litt vanskelig å forklare, men det kjentes når den begynte å smelte i munnen. Noen som er enige? Jeg slår vel ikke stiften av begeistring over smaken, så unik var den ikke, men det smakte som søt, god melkesjokolade. Eldstejenta mi mente den var supergod. Hun sa 100 x gjenkjøp. Lillemor mente den bare var god når den var kald.

Til slutt tillater jeg meg faktisk å kommentere litt rundt prisen. Vi kjøpte jo både rull og plate, og da kom prisforskjellen veldig tydelig fram på kassalappen. Platen på 180 gram kostet kr 29,00 og rullen som inneholdt 68 gram kostet kr 17.90. Det gir en kilopris på 161,11 for sjokolade i plate og 263,24 for sjokolade i rull. Det var da veldig stor forskjell var det ikke? Greit nok at de hadde ulik emballasje, men såå stor forskjell? Dumt for meg som er mest glad i sjokolade i rull.

Melkesjkolade fra Nidar på Kassalappen Kassalapp

Vet at noen synes jeg innimellom er litt krass og direkte på denne bloggen, men jeg tenker det må være lov. Dette er en forbrukerblogg, ikke bare masse visning av produkter uten at det er lov å være kritisk. Og da tenker jeg det er helt OK at jeg er ærlig. Eller hur?

Det kan godt bli gjenkjøp av denne sjokoladen i en eller annen form. Den smakte snilt og godt. Jeg er spent på om den varer, synes det hadde vært moro om den klarte å bli en stayer.

Gjenkjøp: Ja

20 thoughts on “Melkesjokolade fra Nidar”

 1. Jeg blir ofte litt skeptisk når de skriver slike ting som «en bit magi», som om ikke man kan gjøre opp sin egen mening? Men måtte prøve, og synes faktisk den var skikkelig god! Perfekt mjuk og herlig ettersmak. Også likte jeg den litt «runde» formen på bitene. Her har freia sin melkesjokolade fått konkurranse altså, og det skal mye til!

 2. Du skal ikke være redd for å være krass. Det er jo ikke snakk om personangrep her heller, snarere konstruktiv kritikk. Det er jo DIN blogg, så fortsett å skrive hva du vil. Stå på!

  1. He he ja. Om jeg ikke hadde fått lov til å være litt kritisk innimellom hadde det jo ikke vært noe gøy. Og dette er jo ikke ment å være en reklameblogg heller. 🙂

 3. Jeg synes det er helt ok å skrive om pris slik du gjør det. Det er jo bra at oss forbrukere er bevisste når det kommer til sånt. Jeg sier bare; fortsett med det!

 4. Noe av det jeg liker aller best med denne bloggen er at du alltid er så ærlig og rett frem i din vurdering av produktene, noe som gjør denne bloggen veldig unik og inngir tillitt. Det finnes nok av bloggere der ute som aldri gjør annet enn å forgude de (sponsede) produktene de skriver om på bloggen sin, det er ofte så forutsigbart at det blir veldig lite troverdig.

  Fortsett akkurat som du gjør du, og dessuten skriver du kjempebra og underholdende! 🙂

  1. He-he, takk for det. 🙂 Ja det finnes nok en del blogginnlegg der ute som er ganske forutsigbare.
   Jeg må nok fortsette å være ærlig og si hva jeg mener om det jeg tester ja. Ellers er liksom hele konseptet mitt ødelagt. Og så er det jo helt OK om folk er uenige med meg, og har andre meninger om de nye produktene som kommer. 🙂

 5. Du ville nok fått mange sinte lesere (forsøkskaniner) om du ikke var ærlig på bloggen, så det må du bare fortsette med… En skal være kritisk som forbruker, for det er jo ikke alltid alt finnes med den rette prislapp, smak og konsistens 😉 Jeg synes du gjøre en fabelaktig jobb! 😀 Stå på!

  1. Takk for det. Veldig hyggelig at det kom så mange positive kommentarer på den lille henvendelsen min. 🙂
   Ja, jeg hadde nok blitt gjennomskuet relativt fort om jeg begynte å jatte med eller lot meg kjøpe. Da hadde det nok ikke blitt noen spenstige blogginnlegg. 🙂

 6. Dette var nedtur. Jeg syntes Bergene Melk var flere hakk bedre enn Freia, og skjønte aldri hvorfor de tok den av markedet når så mange andre varianter fikk bli.
  Nidar Melkesjokolade er noe av det verste jeg har smakt av rene melkesjokolader, og da inkluderer jeg de som finnes i julekalendere til 9,90… Feil konsistens, feil smak..

  Gi meg Bergene Melk tilbake!

 7. Er det andre som merker at smaken har blitt endret ? Det later til at Nidar nå har endret oppskriften på denne sjokoladen, i og med introduksjonen av konkurranse om togreise på den nye emballasjen. Og det på tross av at sjokoladen ble kåret «best i test» av Matkontrollen, som de også reklamerer for i butikkhyllen. Synes dette er en veldig merkelig utvikling fra Nidar. Den smaker betydelig mer nøtte-/mandelaktig nå. Tommel ned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.