Makrell i tomat og chili fra King Oscar

Jeg spiser stadig makrell på maten. Synes det er et veldig greit hverdagspålegg, og i tillegg til å smake okay gir det meg litt god samvittighet i kostholdsdelen av hodet mitt. Og hver gang jeg har prøvesmakt en ny variant tenker jeg at nå, nå går det ikke an å komme på flere måter å sprite opp fisken på. Nå har de lansert alt. Men neida. Nye varianter fortsetter å dukker opp, og siste påfunn kommer fra King Oscar og er Makrell i tomat og chili. Spenstig.🌶

King Oscar med chili boksen

King Oscar boks fra siden

Selv om jeg i utgangspunktet er litt skeptisk til sterke smaker, gledet jeg meg til å prøve denne her. Tåler jo litt, og dette er tross alt et pålegg til den norske norske brødskiva. Ikke en gryterett fra en tvilsom meksikansk taverna.

Jeg var forberedt på at det skulle lukte litt kvast da jeg åpnet lokket, så jeg lente meg sakte fram og snuste relativt forsiktig inn. Mmm, så innbydende og gatt og fin.

King Oscar m chili åpnet

Og ingen fare folkens. Dette luktet bare helt vanlig makrell i tomat. Ikke noe sterkt. Jeg ble litt letta. Da var dette sikkert et av disse mange chiliproduktene der man først kjenner stikkene fra chilien etter at man har tygget og svelget unna. Akk, så feil jeg tok. Smaken reiv nemlig i med en gang jeg fikk makrellen i munnen. Fra første bit. Jeg tuller ikke. Jeg kjente det på på begge sider av tungen og egentlig i hele munnen nesten umiddelbart. Det var ikke så sterkt at det var ubehagelig eller etset i tannkjøttet, det smakte nemlig også veldig vanlig makrell, men det var mye sterkere enn jeg hadde forventet. Etter to brødbiter hadde jeg drukket opp hele melkeglasset mitt, og slik fortsatte det. Puh. -Men jeg spiste tappert videre. Det smakte jo godt også.

King Oscar med chili på rundstykke

Selv om dette ble i meste laget for min konservative, nordiske smak, ble jeg litt positivt overrasket over denne makrellen. Her får man jo faktisk det som står på boksen. Og selv om det nok ikke blir noe gjenkjøp fra min side, kan det jo hende dere liker den? Hvis dere har en litt høyere krydderterskel enn meg. Hører veldig gjerne hva dere synes om dere smaker den etter hvert.

Til slutt må jeg bare skryte litt av lokket på denne boksen. Har gjort det før og sier det igjen. Jeg liker den smoothe løsningen til King Oscar. Deilig å slippe makrellsprut på jobbklærne. Særlig de dagene jeg har på meg nystrøket skjorte. 🙂

Gjenkjøp: Nei

 

7 thoughts on “Makrell i tomat og chili fra King Oscar”

  1. Tror nok dessverre denne varianten har massevis av tilsatt sukker. Det har ihvertfall tunfiskvarianten med chili fra king oskar.
    Har du forresten prøvd peppermakrellen fra Stabburet? Jeg prøvde den forrige dagen, og ble mildt sagt sjokkert da jeg åpnet boksen.

  2. Nei, den er veldig grå i fargen og sterk makrellukt. Ikke noe man serverer barna sine om man vil de skal like fisk hehe

  3. Etter å ha smakt denne på ei skive syntes jeg den hadde en frisk smak. Kanskje bare for de som liker chilli smak

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.