M Mandel fra Freia

Neimen se her da dere, hva jeg fant i butikken i går. Den nye posen med M Mandel fra Freia!

M mandel pose

Dette var artig. Her har vi altså et nytt medlem i den voksende M-familien til Freia. Eller vent nå litt… Er ikke dette bare resirkulering av gammel oppskrift og ide? Et tilbakevendende produkt med ny fasong, ny pose og nytt navn?

M mandel pose åpnet

Posen inneholder røstede, saltede og karamelliserte mandler, dekket med et lite lag melkesjokolade og et crispy skall. Akkurat som Walters Drasjéer fra 2011. Husker dere dem? De besto av akkurat de samme ingrediensene, men hver kule den gang var litt større. (Innlegg og bilder her.)

Jeg får holde meg til årets versjon av produktet, og må si at det hvite skallet virket ganske likt det brune hos den originale M’en, Muligens knaser dette her litt mer? Det sprakk i hvert fall opp ganske lett og overflaten har en mattere finish enn det den brune har. Sjokoladen rett innenfor lå som en fin isolering rundt mandelen i midten. Skjønt, jeg synes ikke det kjentes så godt at det var akkurat mandel som befant seg der. Det kunne like gjerne vært en annen type nøtt. Uansett var den passe hard å tygge igjennom.

Mengden salt varierte litt fra enhet til enhet, og det samme synes jeg gjaldt karamelliseringen. Noen var så søte at det grenset til kvalmende inne i kinnene, mens andre hadde akkurat passe balanse mellom det søte og det salte.

M mandel pose i skåla

De er gode, men kjennes samtidig ganske mektige disse M’ene her. Etter å ha spist fem, seks stk syntes jeg det var helt greit med ei pause. Vanlig M kan jeg spise til posen er tom, men det hadde jeg ikke hatt sjans til med disse. De er for søte. Egentlig greit det, så varer posen lengre, og det blir mer å dele med andre. På den annen side; når jeg kjøper en godtepose til 54 kroner, kunne jeg godt tenke meg å ha lyst på litt mer av innholdet selv.

M mandel delt i to

Jeg tror ikke det blir gjenkjøp av M Mandel. Velger meg heller en pose ordinær M hvis jeg vil ha denne typen snop. Resirkulering er bra det, men jeg har dessverre ikke trua. Walters Drasjéer forsvant, og å endre størrelse pr enhet og putte dem i en ny pose med nytt navn tror jeg ikke hjelper. Blir veldig spennende å se hvor lenge de varer i butikkhyllene.

Gjenkjøp: Nei

 

8 thoughts on “M Mandel fra Freia”

    1. Ja det så jeg – er veldig spent på den altså! Hvis den er bedre enn Bergene melk må den jo være god! 😀 Takk for at du sa i fra.

  1. Hei! Hvor fant du disse? Etter innlegget ditt ble jeg så glad at jeg dro til ikke færre enn 8 matbutikker, 1 esso og 1 statoil for å finne dem (haha herregud), men de var hverken på Meny CC Vest, Meny Jar, Meny Bærums Verk, Meny Bekkestua, Meny Østerås, Coop Bekkestua, Rema 1000 Bekkestua eller Coop Lilleaker. (Ja, jeg var gira). Nå er jeg spent! 😉

    1. Oi, hvilken innsats! Jeg kjøpte posen på Kiwi Kjørbo. Mistenker at den egentlig ikke skulle settes fram enda, for det sto en pose slengt sammen med den vanlige m’en nede ved gulvet. Gjetter at en ansatt først har satt fram en eske og så ryddet bort i påvente av uke 8, og at en pose lå igjen. Jenta i kassa måtte i hvertfall taste inn koden på prisen manuelt. Lykke til i videre jakt! 🙂

  2. Enda en fristende nyhet som må vente til tannreguleringen er av, pokker! Får kjøpe inn en pose likevel, og smøre meg med masse tålmodighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.