DentaFresh Licorice & Vanilla fra Läkerol

Oppdaget nylig at Läkerol har slått til med en ny smak i DentaFresh-serien sin, Licorice & Vanilla.
Har den eksistert lenge? Fant den på 7 Eleven, og kan ikke si jeg har lagt merke til den før denne uken her.

Läkerol på 7 eleven

Nå er det faktisk allerede et år siden Läkerol kom med dette konseptet. Mener å huske at det var en ganske stor satsning i fjor? Med masse reklame rundt omkring? Meningen er vel at disse pastillene som inneholder 50% xylitol skal tygges etter at man har spist, og dermed stanse syreangrep, bidra til god dentalhygiene og gi en frisk og ren følelse i munnen. Jeg har vel ikke helt latt meg overbevise av alle disse fantastiske egenskapene, men valgte allikevel å kjøpe en eske med denne nyeste smaken. Innlegget om DentaFresh Strawberry Mint fra i fjor, finnes forresten her.

Läkerol lakris og vanilje

Konsistensen var ganske mjuk, akkurat som hos de andre smakene. Hadde trodd overflaten skulle være blankere, men her var det ingenting som glinset. Pastillen er matt, og ser nesten ut som en liten Operamint. Man får instinktivt lyst til å tygge, det blir nesten litt unaturlig å bare la enheten hvile i munnen.

Läkerol lakris og vanilje åpnet

Først smakte det veldig lakris. Kjente en fjern antydning til salmiakk, men mest søt lakris som minnet om engelsk konfekt. Etter hvert smakte det mer som lakristyggegummi. Ganske likt en Stimorolvariant hvis jeg ikke kobler feil? Fikk en frisk og litt kjølig følelse i munnen. Det er mulig vaniljeinnslaget spøkte langt borte, men jeg hadde ikke engang innbilt meg at jeg kjente det om det ikke spesifikt hadde stått vanilje på esken. Det eneste er at man sitter igjen med en ganske søt ettersmak sammen med lakrisen når man har svelget unna alle bitene. Gjetter at dette er vaniljen.

Totalen her var okay den, men jeg tviler sterkt på gjenkjøp. Det har ikke så mye med smaken å gjøre, mer at jeg synes tyggepastiller er et ganske overflødig produkt. Liker bedre tradisjonelle pastiller, eller ren godis jeg kan tygge.

Gjenkjøp: Nei

 

4 thoughts on “DentaFresh Licorice & Vanilla fra Läkerol”

  1. Jeg fant denne på et apotek i Bergen rundt den tiden de ble lansert, men det var bare der jeg så den. Har ikke sett de i noen butikker etter det. Kjøpte en, men synes ikke den var noe særlig. Ble med den ene esken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.