3 oster fra Pizzabakeriet

Siden jeg allerede har smakt to andre varianter fra Pizzabakeriet, fant jeg ut at jeg også måtte forsøke den som heter 3 oster. Det er jo så trendy å kutte ut kjøtt på mandager, så da teller det vel at jeg spiste kjøttfri pizza i går? Sånn hvis jeg vil være en av den kule gjengen altså? Her er esken:

3 oster pizza esken

Her er pizzaen i frossen utgave.

3 oster pizza frossen

Og se, det fulgte også med en liten pose parmesan. Den tiner fint på benken mens pizzaen er i ovnen. Liker så godt når det følger med noe ekstra. Det føles alltid som en gledelig liten bonus.

3 oster pizza parmesan

Pizzaen skulle stekes på rist, på varmluft.
OK, jeg går med på varmluft, men det er så langt jeg strekker meg. Hvis jeg skal steke mat på rist tror jeg noen må komme med grove trusler om å frata meg alt av nyheter i ikke overskuelig fremtid eller lignende.

Etter ca ti minutter var maten klar. Det som er litt annerledes med denne kontra mange andre rene ostepizzaer, er at den i tillegg til mozzarella er toppet med blåmuggost. Og slapp av dere som nå automatisk kjenner skepsisen spire; man trenger slettes ikke være en ihugga blåmuggostspiser for å like det på pizza. Det gir bare en ekstra liten piff til smaken. Akkurat som når man bruker det i saus.

3 oster pizza ferdigstekt

Bunnen her er nydelig. Ordentlig lett, luftig og god. Og det blir den jo når den er bakt med det litt sarte, delikate tipo 0-melet. Skal medgi at det ikke gir verdens tyngste metthetsfølelse, men jeg sier ikke nei takk til litt innbydende vomfyll innimellom heller jeg altså.

Tomatsausen her er fryktelig anonym. Den er klar og rød å se på, men smaker ikke noe særlig mer enn svak tomat. Kan ikke si at den er særlig krydret. Greit nok, antagelig er det ostene som skal sørge for smaksopplevelsen her. Og med masse parmesan smaker denne pizza’n overraskende godt. Det kunne gjerne fulgt med mye mer parmesan her for min del, men jeg har heldigvis alltid en stick på lur i kjøleskapet som kan hentes frem når det trengs litt ekstra.

Kulene med blåmuggost kjennes innimellom den andre osten som noen litt småskarpe, salte innslag. Men jeg synes ikke det smaker ren blåmugg. Langt i fra. Med andre ord er dette en veldig trygg pizza å servere. Og ja, – jentene mine likte den også. Er forresten ikke mer kjøttfri-mandag-trendy enn at jeg begynte å drømme om denne her med store slicer av spekeskinke på i tillegg. Mmm, det hadde vært noe det.

3 oster pizza stykke

Oppsummert tenker jeg at denne pizzaen kanskje duger bedre som en litt krydderløs snack på kveldstid enn som en fullverdig middag. Ser uansett ikke bort i fra gjenkjøp.

Gjenkjøp: Mulig

 

12 thoughts on “3 oster fra Pizzabakeriet”

  1. Hehe, genial løsning på kjøttfri-mandag det der 🙂 🙂 Nå ble jeg altså fristet til å teste blåmuggost på pizza…for vi er ikke der helt vi, kom liksom bare til brie. Men tror jeg må tste en mild variant på pizzaen i dag, kanskje vi blir hektet 🙂 Takk for god skildring 🙂

    1. Bare prøv, det smaker faktisk bra. Tenk på det som Brie for viderekommende eller noe sånt. God helg 🙂

  2. At flere forsøker spise mindre kjøtt handler vel mer om miljøet og dyrevelferd enn å være “kul”… Kjøttproduksjonen er feks svært mye mer belastende på miljøet enn bil/tog/fly ect. Og dyrene som avles til slakt lever et stressende liv med alt for ange påkjenninger. Er det ikke bare fint at det er blitt “trendy” å bry seg om dette?

  3. Hallo – lenge siden jeg har kommentert nå, men følger da med ! Har prøvd to pizzaer fra Pizzabakeriet, dels på bakgrunn av at de generelt får mye skryt. Men jeg blir ikke fortrolig med tomatsausen på disse, synes den er for skarp og sur, for lite innkokt og det er for mye av den.

    Mener at mye av suksessen til Grandiosa er at den har en ganske tam, men samtidig sublimt krydret og litt søt smak, og den overdøver ikke de andre smakene. Synes også at Casa di Mama og andre fra Oekter har bedre smak på tomatsausen. Så blir nok ikke mer Pizzabakeriet-pizza på meg. Dette til orientering 🙂

    1. Hei – hyggelig at du følger med. Nei Pizzabakeriet har nok ikke verdens beste tomatsaus, men bunnene er lette og fine. Blir spennende å se hvilke pizzanyheter som dukker på den 22. Erfaringsmessig kommer det jo alltid noe. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.