Økologisk Fond Grønnsaker fra Maggi

Da var det tid for fond igjen folkens. Jeg har jo allerede skrevet om den økologiske kjøttfonden fra Maggi, og siden jeg i innlegget om den nevnte at jeg gledet meg til å prøve flere varianter (her), tenkte jeg at jeg kort måtte fortelle litt om Økologisk Fond Grønnsaker også.
Fond grønnsake
Tidligere har jeg stort sett brukt buljongterninger i matlaging. Det er liksom det jeg er vokst opp med. Jeg fant imidlertid fort ut at flytende, konsentrert fond er utrolig kjapt, lettvint og praktisk. Det er en åpenbar fordel å kunne sprute direkte fra flasken. Alt er ferdig oppløst og det blir ikke noe gris og søl. Denne varianten her passet det å teste da jeg skulle lage søtpotetsuppe med en hel liter kraft eller grønnsaksbuljong. Egentlig synes jeg fort det blir den litt typiske “lapskaussmaken” hvis jeg bruker mye grønnsaksbuljong. Prøver derfor alltid å lage litt mindre buljong og heller salte og krydre maten mer sjøl. Her forsøkte jeg imidlertid med rett mengde av denne fonden isteden.
Fond grønnsaker suppen er klar
Smaken på fonden rett fra flaska var ganske salt, samtidig fyldig og mild. Det smakte som noe slags godt krydder, men jeg antar at det selvfølgelig er grønnsakssmakene man kjenner. Jeg klarte ikke skille ut noen sorter spesifikt, men de er ikke så viktig heller. Suppa ble veldig god den, så jeg var fornøyd. Nå var dette en smaksrik suppe i utgangspunktet altså, så buljong/kraft/fond-smaken ville uansett ikke vært så framtredende, men totalinntrykket var bra, og jeg likte nok denne hakket bedre enn den med kjøtt.
(Og hvis noen lurer så har dere oppskriften på suppa her) 🙂
.
Fond grønnsaker good suppe
.
Kan kjapt ta med at jeg også har testet fonden i en saus. Som mange andre tyr jeg ofte til posesaus som basis, for så å spe på med det jeg har av fløterester, crème fraîche og div krydder for å heve smaken.

(Nei, dette er ikke min hånd, kan ikke helle og ta bilde samtidig så da er det fint med litt hjelp)
Fond grønnsaker i saus

Selv om sausen her var til kjøtt, prøvde vi med en real dæsj med grønnsaksfond for å se hvordan det gjorde seg. Og det ble nok en gang veldig bra. Synes fonden løfta inntrykket og ga en slags… hmm…. rundhet, kan man kalle det det? Det ble i alle fall en fin total som langt fra var smaksfattig. Slapp å prøve meg fram med ørten andre krydder i tillegg.

Fond grønnsaker ferdig saus
.
Gir tommel opp og konkluderer med at også denne flasken fra Maggi har kvalifisert seg for gjenkjøp jeg.
Er det noen andre som har smakt? Flere som foretrekker denne fremfor kjøttvarianten? Og er det noen som har forsøkt den med kyllingfond?
.
Gjenkjøp: Ja
.

2 thoughts on “Økologisk Fond Grønnsaker fra Maggi”

  1. Denne har jeg veldig lyst til å prøve, men har ikke sett den noen steder. Den eneste jeg har sett er kyllingfonden. Synes forøvrig prisen på den var rimelig stiv..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.