Melkesjokolade Mini-muffins fra Freia

I dag ble det fredagsmuffins på oss. Fant ut at det var på tide å teste esken med Melkesjokolade Mini-muffins fra Freia. Den har nemlig stått i bakeskuffen siden september, og egentlig blitt litt glemt.

Minimuffins fra Freia esken

Fin Freiagul eske, akkurat som eskene med Melkesjokoladecookies og Melkesjokoladebrownies. Jada, jeg skjønner at Mondelez spiller på den heilnorske nostalgien, og det virker på meg. -Sjøl om disse tre eskene er til forveksling like hverandre. Kanskje hver og en av dem burde hatt en anelse mer særpreg? Har jo sett at esker har vært blandet og stått om hverandre i butikkhyller. Ikkje bra

Her er innholdet; sjarmerende små muffinsformer, muffinsmiks og sjokoladeperler.

Minimuffins fra Freia innholdet

I utgangspunktet er fremgangsmåten på disse muffinsene enkel. Og slik skal det være når man baker med miks. Man blander sammen ett egg, tre ss melk og 85 gram smeltet margarin, og deretter rører man inn muffinsmiksen. Men hallo? Det var da et pussig mål margarin? Litt av poenget med å bruke bakemikser er at det skal være kjapt og fryktelig enkelt. Hvorfor ikke be om 100 gram og ha med en knivsodd mer melmiks? En liten detalj, men det har noe å si for helhetsinntrykket. I hvertfall om man er en litt kritisk forbruker.

Minimuffins fra Freia in the making

Det luktet utrolig godt av melmiksen. Søtt og vaniljete. Men den ferdige røren smakte egentlig veldig lite. Den var overraskende anonym, i hvertfall om man sammenligner med de lyse muffinsene fra Toro.

Før man skal fordele røre i formene skal halvparten av sjokoladedråpene blandes inn. Resten skal strøs oppå muffinsene.

Det sto at formene skulle fylles halvfulle. Jeg gjorde det først, men da var det massevis av røre igjen. Fylte dermed på litt mer i alle, og fortsatt kunne jeg nok fylt 2-3 former til. Litt rart at ikke deigporsjonen og antall former er bedre tilpasset. Må forresten gi et stort pluss for at konsistensen på røren var så fast. Den var lett å fordele uten drypping og søl.

Minimuffins fra Freia før steiking

Etter 12-13 minutter var de ferdigstekte, og de fløt selvfølgelig litt utover sine bredder. Jeg burde jo forutsett det når jeg pøste på med så mye røre i hver form, men det føltes så feil å skulle kaste det som ble til overs, og jeg hadde ikke noen flere slike små former liggende.

Minimuffins fra Freia på brett ferdig stekt

De ferdige muffinsene smakte like lite som røra. Det som var av smak var OK, men også temmelig kjedelig. Man kjenner mer konsistens enn smak. Sjokoladedråpene var imidlertid veldig gode og bidro til å løfte inntrykket en del. Men det var ikke nok. Det samme synes jeg var tilfelle med Freias Melkesjokoladebrownies. Sjokoladen løfter totalen, mens baksten utenom er pregløs.

Minimuffins fra Freia på fat

Nå er det en gang sånn at jeg ikke kjøper slike pakker med muffins for å bake bare til meg selv. Det er så klart mest for de yngre medlemmene i husstanden. Og de var åpenbart av en helt annen oppfatning enn meg. Muffinsene gikk unna på høykant, og jeg fikk beskjed om å skrive gjenkjøp…. 🙂

Gjenkjøp: Tja, kan nok hende

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.