Chocolate & Lakkris fra Sirius Konsum

Synes jeg ser lakriskuler over alt om dagen jeg. Både med og uten fargerikt glitterstøv, i bokser, poser, og i adventskalendere, fra kjente merker og private labels. Det er tydelig et produkt som er i vinden. Jeg er ikke verdens mest dedikerte lakrisspiser, men har allikevel testet de originale kulene med Chocolate & Lakkris fra islandske Sirius Konsum. De har dem til litt over 40 kroner på Mega på Bekkestua og i Hønefoss. Og sikkert mange andre steder også. (Innlegg om varianten med lakrispulver kan forresten leses her)

Sirius

Chocolate og lakkris original posen
Disse kulene består av masse ren melkesjokolade og en liten kjerne av søt lakris. Jeg allierte meg like godt med et lakrispanel, eller noen av venninnene mine fra gymnastiden som man også kan kalle det, slik at flere kunne smake. Synes alltid det er moro å høre hva andre enn meg synes om de nye produktene som dukker opp.

Chocolate og lakkris original kommer ut av posen

Kjersti sin:  😊

Chocolate og lakkris original bitt over

Her var det en overraskende stor andel sjokolade. Positivt for meg som verdsetter det mye høyere enn lakris, kanskje ikke så positivt for de som kjøper dette for å få lakrisgodt. Sjokoladen er fyldig og litt utenlandsk i smaken, og lenge er det bare den man kjenner når man tygger. Nam. Så gir den lille lakrisbiten seg til kjenne, og vi var vel alle enige om at dette smakte som fersk, søt og fast ordinær lakris. Mild og god, sa de som er lakriskompetente, men den burde vært litt mjukere. Nesten som gele, ble det ønsket. Lakrisen satt seg heldigvis ikke fast i tennene og fungerte fint som noko attåt sjokoladen. Helhetsinntrykket ble mer spennende av den, men fortsatt var lakrissmaken så diskret at en non-lakris-spiser kan kose seg med kulene. Jeg synes i alle fall smaken på disse var bedre enn på salmiakkulene fra samme produsent. Der forsvant sjokoladen mye mer i alt det sterke. Flere i panelet kommenterte forresten at disse her hadde en svak, men behagelig ettersmak av lakris. Og den satt igjen mye lengre enn sjokoladesmaken. Aha, der har vi altså hemmeligheten.

Chocolate og lakkris original i skålen sin
Dette er ganske mektige kuler, så vi ble ikke sittende å stappe alle innpå med en gang. Verken lakrispanelet eller jeg. Men litt etter litt forsvant alle kulene fra skåla, og jeg vet det ble rekruttert noen nye tilhengere til Sirius Konsum fra Nói Sirius. Moro.

Chocolate og lakkris original

For min del blir det nok ikke gjenkjøp, men jeg gjetter allikevel at mange liker disse kulene.
Er det noen flere som har testet denne varianten?
Og er det noen som har sett varianten med candy shell noe sted? Den kan jeg tenke meg er skikkelig digg.

Gjenkjøp: Nei

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.