Sjokolade med Smarties fra Nestlé

Tenkte jeg ville komme med et tips til lørdagsgodt denne uken også. Dere har kanskje sett de nye sjokoladeplatene med Smarties fra Nestlé i butikken? Synes de har så klare, glade farger. Måtte jo bare smake.

Smartiessjokolade i butikk

Dette er en 100 grams sjokoladeplate med massevis av miniatyr-smarties inni. Liker at platen ikke er større enn den er, (ja til mindre enheter!) og utenpå står det faktisk at tre ruter tilsvarer en porsjon. Morsomt. Prøv å åpne en slik plate og legge den vekk etter tre ruter…

Smartiessjokoladen fra Nestle på fjJeg forbinder i utgangspunktet Smarties med sommerferier og turer på danskebåten da jeg var liten. Vi fikk alltid sånne store rør med en farget propp i plast i enden, eller så ble det kjøpt poser med mange småesker oppi. Praktisk når man skulle dele med fetter og kusine.
Nå kjøper vi gjerne de små rørene som lørdagsgodt innimellom, men denne sjokoladen har jeg ikke sett før nå i høst.

På innsiden av det ytterste papiret ligger det et tynt lag sølvpapir som nærmest var sveiset sammen i skjøtene. Likte ikke det noe særlig. Det spjæra nemlig i alle retninger da jeg forsøkte å åpne sjokoladen på en ryddig måte. Høh, var visst bare å glemme å få til pene, rette kanter til bildet. Ikke at det er viktig altså. Men litt. 🙂

Smartiessjokolade åpnet

Synes ofte sjokolader med sånne fargede linser av ulike slag inni blir litt tunge og tette. Kanskje har det noe å gjøre med hvordan konsistensen må være for å få linsene til å sitte fast?

Smartiessjokolade fra Nestle i biter
Vel, her ble jeg heldigvis positivt overrasket. Sjokoladen rundt Smartiesene var ikke så kompakt som jeg hadde trudd. Og fordi Nestlé ikke har laget en sånn megastor, massiv plate på 200-250 gram, men har holdt seg til taktiske, fornuftige 100 gram, er heller ikke tykkelsen så voldsom. Dermed kjennes bitene bare lette og fine i munnen. Og veldig fristende. Det smaker liksom litt internasjonalt. Å legge bort platen etter en tilmålt porsjon på tre biter var ikke noe alternativ for noen av oss. Smartiessmaken på linsene kom også ganske tydelig fram sammen med sjokoladen, og de små skallene knasete så fint mellom jekslene. Nesten synd man ikke ser alle de fine fargene der inne i sjokoladeinnfatningen. Skulle forresten ønske det kom poser eller bokser i salg med bare disse små Smartiesene. Det finnes da det i andre land? Synes de egner seg så godt som kakepynt!

Smartiessjokolade i skål

Tror ikke platen trenger noe ytterligere beskrivelse. Den var overraskende god og forsvant i en fei. Eldstejenta mi ble også veldig begeistret og mente jeg måtte si gjenkjøp til bloggen. Så da gjør jeg vel det da. 🙂

Noen andre som har smakt denne?

Gjenkjøp: Ja

 

4 thoughts on “Sjokolade med Smarties fra Nestlé”

  1. Åherregud! *lykkerus* Når jeg var liten fantes den her i miniutgave innpakket i rødt papir og rød folie, husker den var så god, og nesten det beste barndomsminnet jeg har eheheh, men de sluttet med den og jeg har savnet den så mye!
    Husker du hva den kostet? 🙂

    1. Så bra! 🙂 Nei dessverre ang. prisen. Sjekket akkurat resten av bildene jeg tok av den på Meny også, men har ikke fått med prisen på noen av bildene. Du får ta en titt neste gang du handler.

  2. Selv om den var vanskelig å åpne pent, synes jeg det er litt koselig å se en sjokolade med “gammeldags” innpakning, altså folie med papir over! Husker da Freia melkesjokolade hadde gullfolie under det gule papiret, og Kvikk Lunsj hadde sølvfolie. Good times…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.