Økologisk Fond Kjøtt fra Maggi

Har dere sett at Maggi har lansert en ny serie med økologiske fonder? De kommer i tre ulike varianter og skal inneholde bare økologiske ingredienser. Jeg testet likegodt kjøttfonden til lørdagsbiffen i helga.
Stilren flaske forresten. Synes etiketten passet til produktet.

Fond økologisk

Jeg er ganske så gjennomsnittlig på kjøkkenet og skal være den første til å innrømme at saus er vanskelig. Og da mener jeg ikke posesaus, men ordentlig saus man lager fra bunnen av. OK, alle kan få til å lage saus, -med eller uten klumper, men å lage en saus med god smak er et kunststykke. Og sorry, dere som bare tilsetter en neve sellerisalt og en desiliter fleskefett og tror det gjør susen imponerer ikke meg. -Selv om jeg nok høflig ville sagt det smakte godt. Jeg vil ha ekte gjennomgående smak. Og hva er vel da bedre enn at det finnes lekre flasker med hjelpemidler så man kan jobbe seg fram mot drømmesmaken?

Fond s

Jeg har faktisk ikke brukt fond på denne måten før, har sverget til de gode, gamle buljongterningene. Dette ble derfor en artig ny erfaring. Visste at fond er en konsentrert smaksforsterker og at den skulle blandes ut med vann, men træla litt med å finne blandingsforholdet. Tenker at Maggi absolutt må forstørre mikroskriften på etiketten på baksiden et par hakk. Som en liten tjeneste til dere som evt. også skal prøve, kan jeg opplyse om at anbefalt blandingsforhold er 1 ss til 5 dl vann. 🙂

Fond i spiseskje

Fonden luktet ordentlig kjøttkraft, ganske så sterk sådan. Lovende det, og selvfølgelig ble duften svakere etter at jeg hadde blandet den ut med vann. Sausen ble laget å gamlemåten og så smakte jeg til med fonden etter hvert. Den smakte autentisk kraft, dog faktisk en del svakere enn jeg hadde trodd. Det var heller ikke slik at smaken på sausen var komplett selv om jeg hadde tilsatt de oppmålte desiliterne med fond. Men det blir forsåvidt ikke saus laget med vanlig buljong heller. Etter å ha piffet opp med diverse dæsjer og knivsodder ble imidlertid smaken fin, og det var bare å nyte måltidet.

Fond røres

Var moro dette her, og jeg gleder meg til å teste ut fond i flere typer sauser i tiden som kommer. Skal også prøve de to andre variantene; økologisk kyllingfond og grønnsaksfond. Tenker det kanskje også kan være spennende å sprite opp litt supper med dem. Eller hur?

Fond ferdig saus til middag

Blir ikke gjenkjøp av denne flasken med det aller første, siden det nok tar en god stund før den er tom, men jeg kjøper den gjerne igjen om en stund.

Noen andre som har prøvd denne enda? Eller som har noen gode fondhemmeligheter å dele med meg? 🙂

Gjenkjøp: Ja, etter hvert

 

4 thoughts on “Økologisk Fond Kjøtt fra Maggi”

  1. Heisann!

    Jeg sverger til fond når jeg lager saus, men har ikke fått med meg Maggi sin. Bruker selv Borggårdens. Skjønner godt at det ikke smakte all verden av sausen din med det blandingsforholdet. Er ca det samme forholdet i min flaske, men jeg halverer vannmengden, dvs 1 ss fond og 2,5 dl vann. Det blir ikke for sterkt, bare helt passe 🙂 Selvsagt kan det være behov for litt andre krydderier også, men kraftsmaken kjenner du.

    Lisbeth.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.