Pastasaus med hvitløk og urter fra Barilla

Har dere sett at Barilla har kommet med en ny pastasaus med smak av Hvitløk & Urter?
I havet av nye produkter som lanseres til hvert slipp er det lett å overse nyhetene som ikke frontes intenst av alle nettavisene, men denne sto altså i hylla på Meny for halvannen uke siden. Jeg nevnte den så vidt i innlegget Septemberslipp 2, og nå har vi smakt.

Barilla med hvitløk

Jeg kjøper innimellom den klassiske pastasausen fra Barilla, og er veldig fornøyd med den. Og siden hvitløk og urter er to smaksrike ingredienser som pleier å passe godt sammen, var det lett å la seg friste. Kan jo også ta med at sausen er tilberedt uten tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler, og så er den glutenfri. Veldig bra at det stadig blir flere alternativer for de som har ulike allergier og matintoleranser.

Pastasaus hvitløk og urter Barilla

Jeg smakte først litt på ei eggeskje rett fra glasset for å få et førsteinntrykk. Synes det smakte typisk pastasaus. Jeg kjente så klart hvitløken, hadde jeg ikke gjort det hadde jeg følt meg en smule lurt, men det var det ikke så mye at jeg automatisk ville omtalt dette som “den der hvitløkssausen”. Urtene og tomatsmaken var nemlig også fint tilstede. God balanse her.

Pastasaus hvitløk og urter Barilla åpnet

Jeg blander alltid slike pastasauser fra glass med kjøttdeig. Alternativt kan den bare varmes og helles direkte over nykokt pasta, og så kan man ha valgfritt kjøtt ved siden av. Fristende det også, men vi sverger altså til den klassiske kombinasjonen med kjøttdeig, eller aller helst karbonadedeig. Lot den småkoke litt og så var vi klare for middag.

Pastasaus hvitløk og urter Barilla i panna

Akkurat som da jeg smakte rett fra glasset var inntrykket av den ferdige, varme sausen bra. Det smakte ordentlig pastasaus. Man kjenner hvitløken og krydder, men sausen er slettes ikke sterk. Jeg hadde faktisk forventet mer og fyldigere smak, men denne vil jeg heller karakterisere som snill, litt tynn og relativt forutsigbar. -På en positiv og trygg måte.
Jentene mine likte den veldig godt begge to, ingen skepsis å spore mht. hvitløksmak eller urter, og det er veldig bra. Har man barn i hus må middagen funke for alle, sant?

Pastasaus hvitløk og urter Barilla på tallerkenen
Mmm, må alltid ha litt parmesan på toppen for å gjøre måltidet komplett.

Tror det kan bli gjenkjøp av denne her jeg. Selv om den ikke var så voldsom på smak, var det en fin vri med hvitløk og litt urter sammen med den ordinære tomatsmaken. Da blir plutselig pastamiddagene litt mer spennende for voksne også.
Noen andre som har sett glasset og skal smake?

Gjenkjøp: Ja

 

8 thoughts on “Pastasaus med hvitløk og urter fra Barilla”

  1. Heisann! Var på meny idag og så flere nyheter blant annet en bonaqua med blåbær og honning. Det var litt spennende!

  2. På joker ved Holtet så jeg en ny(?) Dolmio pastasaus på glass som het “Bolognese Intens hvitløk”.. Har du sett/testet den?? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.