Nypoteten er her!

Heseblesende innom Meny etter jobb i går, i full fart på vei til kassa, oppdaget jeg noen nye, spennende kartonger fra Maarud. Så kult design! Og så artig med teksten Nypoteten er her!
Etter en lang vinter med stadig gråere og seigere poteter er det alltid fantastisk når disse lyse, rene potetene med det skjøre skallet dukker opp igjen. Moro at Maarud har laget potetgull av noen av dem til oss.

Nypoteten er her 2

Nypoteten er her

Som dere ser var det to smaker. Jeg safet og valgte den med crème fraîche og gressløk. Soppsmak på potetgull trenger jeg litt lengre betenkningstid på er jeg redd. Høstlig og kreativt var det absolutt, men samtidig noe spesielt.

Nypoteten er her pose

Jeg har aldri hatt så voldsomt sansen for potetgull som er tilsatt rømmepulver eller kunstig smak av crème fraîche. Visste derfor på forhånd at vi ikke snakket noen ny favoritt her. Gressløk (eller grasløk som jeg sier) er jeg imidlertid veldig glad i, og den freshe posen kombinert med muligheten for en ny bloggpost gjorde resten. Jeg måtte kjøpe. Liker forresten potetgullposer som er hvite inni. Inntrykket blir litt ekstra innbydende.

Nypoteten er her åpnet

Flakene var riflede og hadde en lys og lekker farge. Det er nok sant at chipsen er laget av nypoteter ja. Så bra! Konsistensen skilte seg ikke ut på noe vis. Gjennomsnittlig og forutsigbar sprøhet. Funket helt fint.

Som antatt kjentes den litt fyldige crème fraîchesmaken ganske tydelig. I tillegg kom det milde, litt søtlige preget fra gressløken fint fram, sammen med en passelig mengde salt. Smaken sto egentlig veldig i stil til posen. Jeg begynte av gammel vane å tenke over hvilken dipp som hadde passet til, men konkluderte med at disse flakene gir en fullverdig snackopplevelse alene. Besøket mitt var enig.

Nypoteten er her i skål

Til tross for delikate flak, tidsriktig emballasje og en helt okay smak, tror jeg ikke det blir noe gjenkjøp fra meg. Får heller ikke panikk av at dette bare er en limited edition. Det er ganske enkelt så mange andre smaker på potetgull jeg liker bedre enn crème fraîche.
-Men besøket mitt, som i utgangspunktet er veldig glad i potetgull med crème fraîchesmak, likte dette utrolig godt. Masse begeistring og ivrig gumling. Derfra blir det garantert gjenkjøp.

Uansett artig å ha smakt, og som alltid var det veldig stats å plutselig oppdage en nyhet jeg ikke hadde hørt noe om.
Noen andre som har testet dette? Eller varianten det med kantarellsmak?

Gjenkjøp: Tvilsomt

 

14 thoughts on “Nypoteten er her!”

  1. Den med soppsmak hørtes litt spennende ut, ser frem til å høre din anmeldelse av den… Jeg synes det alltid tar så lang tid for de nye produktene å komme i butikkhyllene der jeg bor. Min lokale Kiwibutikk har stadig ikke Original Chips med havsalt selvom jeg har etterspurt den…

  2. Det er altså imponerende hvordan de klarer å lage nye varianter av chips hele tiden 🙂 Og det hørtes jo unektelig fristende ut, med nypotet-chips… I Albania smakte smakte pommes friet mye bedre enn her, jeg tror det hadde med de flotte potetene jeg så på markedet. Men soppsmak på chipsen….hm 🙂

  3. Smakte varianten med kantarell for noen dager siden. Ble virkelig positivt overrasket over smaken og konsistensen. Er i utgangspunkten svært kresen med tanke på potetgull med smak. Foretrekker kun salt. Men i dette tilfellet blir det nok gjenkjøp 🙂

  4. Test ut den med kantareller, den var nydelig! Litt for salt, men gooood kantarellsmak (lite creme fraiche). 🙂

  5. Den med kantarellsmak var super god. Kommer høyt opp på favorittlista mi. Begge ungene synes den var god også. Blir garantert gjenkjøp for meg. Smakte også potetgull med holidaysmak og det kommer ikke på gjenkjøplista mi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.