En form for baking 100% grovt brød fra Møllerens

I april skrev jeg om Møllerens solsikkebrød i form, og nå har jeg også prøvd den andre varianten de lanserte, nemlig 100% grovt brød. Dette har altså vært i salg en stund, men jeg hadde ikke smakt før i dag.

100 prosent grovt brød

Må bare kommentere det fantastisk artige ordspillet En form for baking igjen. Synes det var så kreativt – og så utrolig treffende. Dette er virkelig en form for baking både billedlig og bokstavelig talt. Hele bakeprosessen foregår jo i aluminiumsformen bakemiksen kommer i. Snedig.

Akkurat som på solsikkebrødet tilsetter man vann, rører rundt, setter til heving og steker. Jeg liker virkelig konseptet. Det går så fort, og det blir ikke noe rot eller griseri.

100 prosent grovt brød in the making

Ferdig hevet.

100 prosent grovt brød ferdig hevet

Så er brødet klart – bare å spise.

100 prosent grovt brød ferdig

Usj, dette falt litt sammen – ble ikke så høyt som sist. Nei nei, det kan ikke bli like bra hver gang, og det har heldigvis ikke noe å si for smaken. Og smaken på dette likte jeg. Ble faktisk positivt overrasket. Hadde trodd at jeg skulle like solsikkebrødet best, men faktisk var dette hakket bedre. Det kjentes ikke like grovt som det ser ut, men samtidig var det grovt nok til å ha bra med smak. Frøene og kornene man ser kjennes ikke noe særlig, derfor er dette også et ganske child proof brød. Næringsinnhold kan leses her.

Konsistensen var overraskende saftig. Jeg kjente muligens en svak antydning til industrisvamp, men siden skorpa var såpass sprø, knasende og kompenserende, ble det med antydningen. Ikke var det for tungt heller. Brød som blir for kompakte og tette faller sjelden i smak hos meg. Heller kjøpekneipp enn hjemmebakt betongbrød.

100 prosent grovt brød med servelat

Jeg tror jeg må si ja til gjenkjøp av dette. Lettvint å lage, god smak og allright konsistens. Og deilig med servelat på.
Og så er jeg veldig spent på hva Møllerens evt. kommer med til neste slipp. De pleier jo alltid å ha noe nytt å presentere. Håper de kommer med ‘En form for brownies’. Det hadde vært noe. 😛

Gjenkjøp: Ja

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.