Exfoliating socks fra Salvequick

Huff, vet ikke hvordan det er med dere, men jeg er ikke spesielt godt til å bedrive fotpleie gjennom vinterhalvåret. Skrubber og smører heller uregelmessig, det blir for det meste med vanlig vask og sporadiske strøk neglelakk. Som får sitte på litt for lenge. Dermed melder behovet for en skikkelig vårpuss seg hvert eneste år når den første knallvarme dagen kommer. Vinterbleke, småflaue føtter skal plutselig ut og vifte, og trenger definitivt litt oppgradering. Sprukne hæler og harde partier må vekk før føttene tåler eksponering i sandaler. I hvertfall mine. Ouch.

Og det er her disse geniale fotposene kommer inn i bildet. Jeg har prøvd en del ulike merker tidligere, og til årets finpuss har jeg faktisk forsøkt varianten fra Salvequick. Exfoliating socks som det så internasjonalt heter.

Salvequick fotposer

Salvequick fotposer åpnet

Dere har sikkert prøvd ulike slike fotposer dere også? Og for dere som aldri har forsøkt, kan jeg fortelle at det ganske enkelt er noen store plastsokker fylt med en slags spritgele.

Salvequick fotposer sokkene

Man tar på seg sokkene og sørger for at gelen ligger helt inntil foten alle steder. Jeg pleier å ta på et par vanlige sokker utenpå, for å klemme fotposene helt inntil huden. Så er det bare å vente da….

Salvequick fotposer på

Salvequick fotposer sokker utenpå

Man kjenner ikke noe underveis, men tro meg, en prosess starter.

Etter å ha jobbet meg gjennom diverse merker fra både parfymerier og skobutikker er jeg faktisk blitt bittelitt skeptisk til slike poser. Mulig det er innbilning, men jeg synes noen sorter har virket litt vel sterke? Eller inneholder alle merker eksakt samme blanding? Tidligere har jeg plutselig kjent både stikking og svitendenser, og det er litt skummelt. Disse her kjente jeg absolutt ingenting på -heldigvis, og det føltes veldig betryggende. Vil ikke akkurat at føttene mine skal etse helt vekk heller!

Etter at nitti avslappende minutter med behandling er over må man vaske føttene i varmt vann. Så er det bare å wait for the magic.

De første dagene skjer det ikke noe synlig. Synes kanskje det kjentes litt som om huden var tørrere på føttene, liksom mer krakelert, og at det gnisset litt inni sokkene, men jeg kunne ikke se noe. Litt ekkelt egentlig. Men så på dag 4 – wow! Da jeg kom hjem og vrengte av meg sokkene etter en veldig aktiv dag på jobb med MYE gåing, fulgte det med masse løs hud med sokkene. Og her snakker vi mengder. Ja, det var skikkelig ekkelt, og bare å få på seg et par nye sokker igjen- Ønsket ikke døde hudfiller rundtomkring på alle gulv! Skal love at det gikk med mange sokkepar i løpet av de to neste dagene. Så var det meste over og jeg satt igjen med mjuke og hakket mer delikate føtter enn før behandlingen. Verken hæler og tåballer er like besudlet med dødt skinn som de var.

Og nei, det kommer ikke noe før og etterbilde av føttene mine, men om dere googler exfoliating socks  og klikker på bilder kan jeg love at dere får mer enn nok inntrykk av hvordan de virker!

Her, på hjemmesiden til Salvequick er det også en video av hvordan de fungerer. Der sier de at hele behandlingen tar 10-15 dager, men jeg var helt fin igjen etter åtte.

Til dere som nå skal i gang med tilsvarende behandling tillater jeg meg å komme med et tips. Sov med sokker på om natten. Gjerne to par utenpå hverandre. Det gjorde jeg da flassingen sto på som verst, og så skiftet jeg sengetøy med en gang jeg var ferdig. Passet på å støvsuge madrassen godt også, man trenger jo ikke akkurat legge til rette for etagilde for midden. Det er også lurt å taime behandlingen litt, slik at man ikke risikerer å ha en anledning som krever bare føtter akkurat dag fire, fem og seks. Da ser man ikke særlig lekker ut.

Disse fotposene kan man blant annet bestille på blush.no eller kjøpe i noen dagligvarebutikker. Og ja, jeg velger gjerne dette merket igjen. 🙂

Noen andre som har erfaring med slike spritsokker?

Gjenkjøp: Ja

 

2 thoughts on “Exfoliating socks fra Salvequick”

  1. Åh, så spennende! Alltid lurt på hvordan disse egentlig fungerer. Nå som jeg skjønner at de har noe for seg, må jeg bare prøve 🙂 Takk for tipset! Kult at du tester ut non-Food også 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.