Pizzamel tipo 0 fra Møllerens

Har dere sett at Møllernes har kommet med et eget Pizzamel?
Likte det italienskinspirerte designet på posen, og måtte så klart teste.

Pizzamel fra Møllerens
He-he, kokken på posen minnet litt om han der tynneste kokken som serverer mat til Lady og Landstrykeren. 🙂

Dette skal altså være et spesialmel basert på utvalgte kornsorter, og malingsgraden er etter italienske kriterier. Denne kombinasjonen skal gjøre melet perfekt til baking og forming av pizzabunner – interessant.

Pizzamel oppmålt

Først må jeg si at dette melet var utrolig finmalt og delikat. Det ga et veldig rent og tandert inntrykk, og var en fryd å bake med. Det er ikke så let å få fram på et bilde. jeg forsøkte å fotografere rett ned i posen men det ble bare hvitt. Dere må nesten bare forsøke selv.
Jeg fulgte faktisk bare  oppskriften bakpå posen, og var nesten overasket over hvor kjapt og greit det gikk å blande alt sammen. Det ble ikke kliss og klin, konsistensen ble tilnærmet perfekt nesten umiddelbart. Liker når alt går smertefritt.

Pizzamel baksiden

Satte deigen til heving i en drøy halvtime, og forberedte fyllet.

Pizzamel pizzadeig

Så var det tid for å kjevle ut og her synes jeg virkelig melet og deigen holdt det den lovet. For maken til lett og smidig deig da! Den var så lett å forme at jeg i min iver laget den for stor, og måtet presse den sammen litt igjen for å tilpasse størrelsen til stekeplata. Helt greit det, og så skal jeg huske på å holde igjen litt på kjevlingen neste gang.

Pizzamel pizzabunnen

På med fyllet og inn i ovnen.

Pizzamel ferdig pizza sidebilde

Mmm, både min medsmaker og jeg var enige om at dette var en god bunn. Smaken var såpass diskret at den ikke stjal fokus fra fyllet, bare komplementerte det slik at helheten ble optimal. Akkurat slik en pizzabunn skal.
For dem som liker sprø bunn står det tips bakpå posen. Jeg liker bedre at den er litt myk, men vil ikke ha den for tjukk heller. Da blir man så fort mett av bare bunn og får ikke nytt nok av det deilige fyllet. Tjukkelsen her ble veldig fin, kan ta med at jeg lot den etterheve i ca ti minutter etter at jeg hadde kjevlet den ut.

Pizzamel pizzastykke

Vet at det er mange flere enn meg som er glad i å bake pizza – flere som ar testet dette melet? Eller som skal gjøre det?

Gjenkjøp: Ja

 

7 thoughts on “Pizzamel tipo 0 fra Møllerens”

  1. Tør ikke engang å si hvor ofte det har blitt hjemmelaget pizza på meg etter at jeg oppdaget det melet. Har allerede fått fast plass i skapet, dette her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.