Pizza Tortilla fra Santa Maria

Siden det nå endelig nærmer seg helg igjen, tenkte jeg å tipse om disse Pizza Tortillaene fra Santa Maria. Har dere sett dem?

Pizza tortilla

Dette er altså ei pakke med fire ekstra tykke tortillalefser som kan brukes som pizzabunner. Vi prøvde dem forrige uke som et alternativ til fredagstaco’n og det var utrolig kjapt og enkelt.

Pizza tortilla 2 stk

Man legger lefsene på plata, smører på pizzasaus, og legger på det fyllet man vil. Jeg tenkte automatisk at man burde lage noe litt tex-mexinspirert, siden bunnene faktisk kommer fra Santa Maria, men der tok jeg litt feil gitt. Bunnen i seg selv smaker nemlig ikke tacoaktig, så egentlig kan man bare lage akkurat den pizzasorten man ønsker. Vel, det falt meg ikke inn før etter at jeg hadde smakt, så jeg la på kylling stekt med tacokrydder sammen med løk, sopp og selvfølgelig ost.

Pizza tortilla med løk, champ og kylling

pizza tortilla med ost

Etter bare 5-6 minutter i ovnen på 250 grader var de klare til spising.

pizza tortillas

Jeg må innrømme at jeg bare var sånn passe entusiastisk når vi laget maten, men ble positivt overrasket over resultatet. Liker når det det skjer.

Bunnen er ganske tynn og kjentes sprø og crispy når den var ferdigstekt. Og det smaker faktisk som en helt vanlig, tynn pizzabunn. Så bra. Tenkte egentlig mer italiensk enn mexicansk. Og selv om den var tynn og sprø smakte den ferskt. Heldigvis ikke tørt eller kjeksaktig. Siden den var såpass tynn tenkte jeg at den ikke kom til å mette all verdens, men det holdt faktisk med en til meg. Jeg ble god og mett. Jentene mine orket ikke en hel hver en gang. Kan jo være fordi smeltet ost er rimelig mektig, og selvfølgelig mengden fyll. 🙂

pizza tortilla stekt 2

Disse kommer vi til å kjøpe igjen. Utrolig lettvint, og ikke minst greit at alle kan legge på det de ønsker på sin egen pizza. Så at det var flere oppskrifter på hjemmesiden til Santa Maria (nederst her), så der går det jo an å hente seg litt inspirasjon.

Flere som har smakt disse?

Gjenkjøp: Jepp

 

4 thoughts on “Pizza Tortilla fra Santa Maria”

  1. Ja, disse har jeg brukt flere ganger, kjøper og fryser ned. Når man bor alene er disse veldig lettvinte å ty til når man får lyst på pizza

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.