Kaldrørt saus hvitløk og urter fra Toro

En av mainyhetene jeg har gledet meg til å teste en stund er Kaldrørt saus hvitløk og urter fra Toro.

Kaldrørt saus hvitløk og urter

Som dere ser er det en ganske typisk posesaus, men her trengs ingen koking. Pulveret skal bare røres ut med en rømmebutt, alternativt med creme fraiche, akkurat som en dipp. Veldig enkelt. Skvatt forresten litt da jeg så grønnfargen på pulveret. Skikkelig hulken! 😛

Kaldrøt saus hvitløk og urter åpen

Miksen var ganske lettrørt og det gikk raskere å blande den jevnt enn det gjør med en dipp. Satte den i kjøleskapet så den kunne godgjøre seg litt til resten av middagen var klar. Fargen på den ferige sausen ble heldigvis dus, sval og delikat, og definitivt ikke så irrgrønn som jeg hadde fryktet.

Kaldrøt saus hvitløk og urter i skåla

Denne var som forventet god. Det smakte ikke så voldsomt mye, den var mildere enn en dipp, men nok til at jeg fikk dekket sausebehovet til middag. Både hva gjelder konsistens og smak. Planen var selvfølgelig å teste den til grillmat, men siden det bøttet ned ute fikk kylling fra steikepanna duge.

Urtesmaken var mest fremtredende, hvitløken kjentes mer som en vag ettersmak. En god en altså. Kjente faktisk mer innslag av vanlig løksmak. Synes også den hadde et eller annet nesten syrlig over seg og jeg fikk også en litt fjern fornemmelse av noe bearnaiseaktig i små øyeblikk. Snodige greier.

Kaldrøt saus hvitløk og urter til maten

Bakpå pakken tipses det om hvordan man kan bruke miksen som et utgangspunkt for tzatziki, det tror jeg at jeg må forsøke neste gang. Spiser litervis med tzatziki hver sommer.  Som dere skjønner blir det gjenkjøp av denne, og jeg skal også teste meg gjennom de to andre smaksvariantene som er lansert.

Må forresten benytte anledningen til å ønske at Toro får en litt bedre hjemmeside. Synes bestandig den er så tung å laste når man beveger seg bort fra forsiden, og webredaktøren er alltid så treg til å oppdatere med nye produkter. -Der har dere grunnen til at jeg ikke har linket direkte til næringsinnhold denne gangen; jeg fant det ikke på siden deres. Hadde jeg jobbet som webansvarlig hadde jeg da sittet klar og trykket publiser på sekundet hver gang nye produktet var lansert. Så mye som folk bruker nettet som oppslagsverk i disse tider. Jaja, en digresjon der.
Tilbake til sausen. Har dere smakt denne? Eller noen av de andre smakene?

Gjenkjøp: Ja

 

4 thoughts on “Kaldrørt saus hvitløk og urter fra Toro”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.