Bulgursalat fra Delikat

For noen uker siden skrev jeg innlegg om den fantastiske Byggrynsalaten fra Delikat, og nå har jeg også smakt deres nye Bulgursalat. Var veldig spent på om jeg kom til å bli like imponert over den som jeg ble over den forrige.

Bulgursalat

Akkurat som Byggrynsalaten er dette en tilbehørssalat, og i tillegg til bulgur inneholder den cherry pepper, biter av rå gulrot og ingefær. Salaten kan spises kald eller varmes opp, og passer til både kylling og annet kjøtt. Jeg smakte den kald, som tilbehør til kyllingklubber. Kanskje ikke en optimal kombinasjon, men helt okay.

Bulgursalat fra siden

Denne smakte sterkere enn byggrynsalaten. Ikke så mye at jeg vil kalle den en sterk salat i seg selv, men chilien kjennes absolutt i kinnene etter at man har tygget unna. Og selv om bulguren dominerer, synes jeg nesten smaken har et litt asiatisk preg. Antar at det kommer fra ingefæren. Jeg tenkte i hvertfall bitte litt i sushibaner sånn i starten. Spesielt ut i fra duften da jeg åpnet lokket.
Videre synes jeg konsistensen var tilnærmet perfekt. (Ikke ofte jeg bruker det ordet!) Alle ingrediensene var faste og fine, og jeg kjente faktisk ikke snev av dvask slapphet. Veldig bra. Ikke var det for mye lake så det ble vassent heller.

Bulgursalat på tallerken

Har selvfølgelig fått med meg at denne salaten har scoret veldig bra i ulike tester de siste ukene. Tenker det er fortjent. Og selv om jeg personlig likte byggrynsalaten bedre enn denne, får man det man er lovet her. I tillegg synes jeg produktet er både tidsriktig og innovativt. Jeg er faktisk unormalt positiv til et produkt jeg mest sannsynlig ikke kommer til å kjøpe igjen. Hmm, det var en ny erfaring.
Jepp, kokkene hos Delikat har gjort en god jobb med å utvikle denne her, blir superspennende å se om det er en stayer.

Hva synes dere folkens? Regner med at flere enn meg har smakt den?

Gjenkjøp: Vet ikke

 

8 thoughts on “Bulgursalat fra Delikat”

  1. Har alle de 3 nye salatene åpnet i kjøleskapet nå. Likte denne bedre enn byggrynsalaten (selv om den også var god), men liker denne faktisk best på ristet brød med smør, haha.

  2. Läkerol har kommet med nye sukkerfrie pastiller med smak av salty caramel, en idé å se etter neste gang du er innom butikken, de skal visst være supergode!

  3. Denne har jeg ikke fått testet enda, men på søndag testet jeg ut burgursalaten, og den overrasket meg positivt. Jeg syntes den så litt smakløs og oljete ut fra utsiden av boksen, men det var den ikke.
    Jeg hadde den ved siden av krydret, stekt kyllingfilet. Kastet på et par cherrytomater og litt fersk koriander, så ble det en både god og sunn middag. (og lunsj på jobb dagen etter…)

    Smakte den både varm og kald, men må si jeg foretrakk den varm. Og kunne gjerne hatt litt chili på for min del.

    Jeg likte at det var litt tyggemotstand og ikke var så “grøtete” som jeg hadde fryktet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.