Original Chips Paprika & Sweet chili fra Maarud

Det har vært helg, og dermed følger selvfølgelig en ny potetgullpost. På fredag smakte vi nemlig på Maaruds nye Original Chips Paprika & Sweet chili. Har vært superspent på den nye Originlaserien til Maarud helt siden jeg hørte at den skulle komme, og endelig inntraff en passende anledning til å åpne første pose. 😛

Original chips Paprika & Sweet Chili

Må først kommentere designet. Synes nemlig fargespillet og motivet på posen var så godt komponert. Likte at chipsflakene kom så skarpt og fint frem i fokus. Vanskelig å få gjengitt det ordentlig på bildet her, så ta en titt selv neste gang dere er i butikken.

Det luktet nesten litt gatekjøkkenkrydder da jeg åpnet posen. Og da mener jeg ordentlig, gammeldags gatekjøkken på en god, nostalgisk måte. Duften som sivet ut inneholdt også et slags saftig og søtt element. Spennende.

Original chips Paprika & Sweet Chili åpnet

Konsistensen på disse flakene er sprø og knasende. De er dog ikke så harde som man kan forestille seg basert på utseende. Bra det, så slipper man å bli sår i ganen slik man kan bli av enkelte sprøe chipstyper.

Det smaker så klart mest paprika her, ingen tvil. Allikevel kjenner man chilien som et lite, halvskarpt tillegg etter hvert som man tygger seg gjennom flaket. Det kjentes også litt bak i halsen etter hvert, uten at det på noen måte gjør dette til et sterkt potetgull. Vil heller si smaksrikt. Litt maskulint. Totalinntrykket minnet meg egentlig om noe utenlandsk. Paprikapotetgull fra Tyskland kanskje?
I følge Maarud er disse flakene kokt ekstra lenge peanøttolje. Synes det gjør noe med den totale smaksopplevelsen. Det blir liksom en annen fylde.

Original chips Paprika & Sweet Chili åpnet i skålen

Jeg likte dette potetgullet, men foretrekker nok egentlig renere paprikasmaker fremfor dette som har innslag av chili. Jeg ble ikke sittende å ubevisst stappe i meg flak etter flak, inntaket foregikk i mer kontrollerte former he-he.  Allikevel kan jeg tenke meg at mange synes dette er godt, og det har såpass mye smak at man ikke trenger dipp til. Alltid en fordel det, særlig hvis man får lyst til å impulsåpne en pose en kveld. Man kan få en god og total smaksopplevelse uten å måtte vispe sammen en dipp.

Original chips Paprika & Sweet Chili åpnet close up

Jeg ble faktisk nesten mest imponert over konsistensen her jeg. Perfection!
Er det noen andre som har smakt Originalchipsen til Maarud enda da? Hva synes dere i så fall?

Gjenkjøp: Kanskje

 

9 thoughts on “Original Chips Paprika & Sweet chili fra Maarud”

  1. Har ikke prøvd dette enda, men må prøves! Ny favoritt i paprikapotetgull-sjangeren er den “nye” (litt ny i allefall) fra Sørlandschips; de svarte posene. Farlig god 😀 Har du smakt de..?

  2. Er ikke dette nesten som sørlandschips? Den også skal være kokt lenge på lav temperatur i peanøttolje nemlig. Flakene ligner også veldig. I så fall må jeg teste den ut, veldig glad i sørlandschips 🙂

    1. Har ikke spist Sørlandschips på en del år, men ut i fra slik jeg husker det minner det om det ja. Men dette er mye bedre! Og den salte varianten i blå pose var magisk!

  3. Jeg liker heller ikke de vanlige sørlandschipsene kokt i peanøttolje, men denne varianten Krisp er som ‘vanlig’ potetgull og er faktisk helt latterlig god:D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.