Eplemost fra Epleslang

Mens vi venter på nyheter i kiosk og butikk, tenkte jeg at jeg ville tipse dere som bor i Oslo-området om denne fantastisk gode eplemosten. Den kommer fra Epleslang, og ser slik ut:

Epleslang 1

Epleslang er et er faktisk Oslos egen eplemost, og drikken kommer fra epler fra mange snille hageeiere i Oslo.

Epleslang 2

Kort fortalt er Epleslang en bedrift som tilbyr jobb til mennesker som har ulike utfordringer, enten fysisk, psykisk eller sosialt. Hos Epleslang får de en jobb de kan mestre; de reiser rundt og plukker epler og nedfallsfrukt hos gavmilde hageeiere som har flere epler enn de trenger selv.
Så lages det det svært kortreist eplemost. Eplene blir presset og pasteurisert, og drikken blir tappet på flasker. Her på innsiden av omslaget som er rundt flaskene kan man lese litt mer om konseptet.

Epleslang 4

Eplemosten er laget av 100% epler, den inneholder altså ikke noen form for tilsetningsstoffer. Og dette både kjenner man, og ser man. Det blir nemlig liggende litt bunnslam nederst i flasken, så den må vendes litt opp og ned før bruk. Veldig bra. Fint med noe som ikke er syntetisk!

Jeg smakte min første flaske for en liten stund siden, og ble umiddelbart imponert over smaken. Det første jeg tenkte var at dette smakte like friskt og ekte eple, som hjemmelaget nypresset appelsinjuice smaker appelsin. Hvis dere skjønner hva jeg mener? Nydelig smaker det.

Epleslang 3

Siden innholdet i de ulike flaskene kommer fra epler fra forskjellige hager, varierer smaken litt fra flaske til flaske noe. Alle blir unike. Noe most kan ha mye sødme, mens innholdet i andre flasker er mer syrlig. Veldig spennende. Så langt synes jeg alle jeg har drukket har smakt fortreffelig, og jeg er i utgangspunktet ikke mer enn gjennomsnittlig begeistret for epledrikk.

Her kan dere se listen over utsalgssteder i tillegg til Ultra i Sandvika. Så vidt jeg vet finnes det flasker i to forskjellige størrelser.

Synes Epleslang er et veldig bra konsept, tar av meg hatten.

Hva tenker dere?
Flere som har smakt?

9 thoughts on “Eplemost fra Epleslang”

  1. Artig konsept. Den skal jeg prøve! Ser ellers at “byprodukter” begynner å bli populære, i Berlin selger man f.eks. honning som er produsert av biene i byen. Når det gjelder eplejuice ellers har jeg kjøpt mye av Ringis Discovery den siste tiden – fantastisk å drikke alene.

    1. Ja enig, den er god.
      Veldig fint med lokal mat synes jeg. Deilig med noe som avviker litt fra de masseproduserte standardene.

  2. Så genialt! Tipper den smakte godt ja, og fantastisk at noen har tenkt tanken på å få brukt all den frukt som ikke blir brukt. Tar av meg hatten jeg og altså! Og håper at noen i Bergen vil starte noe lignende!

  3. For et fantastisk konsept! Jeg er ikke glad i eplejuicer og generelle epledrikker, men veldig glad i ekte eple, så denne hørtes knall ut! Hadde ikke vært liiike kortreist lengre hadde jeg fått tak i den her da.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.