Grovbrød- og turstykkemiks fra Møllerens

Tidligere i høst kom Møllerens med en ny bakemiks; nemlig God Tur Grovbrød- og turstykkemiks.

Turmiks fra Møllerens

Dette er en ganske grov blanding som inneholder mange melsorter, klikk her for oversikt. Og når man kjøper en slik pose støtter man faktisk arbeidet til Den Norske Turistforening. Veldig bra, det var egentlig et lurt samarbeid. DNT tilrettelegger jo virkelig for turopplevelser i norsk natur, hva skulle vi f.eks ha gjort uten alle deres skilt med piler og avstandsangivelser? Både sommer og vinter? Jeg hadde garantert gått meg bort gang på gang.

Turmiks fra Møllerens bakside

Innholdet i posen skal kun blandes med vann, og så kan man velge om man vil lage brød eller rundstykker som man steker i en turstekepanne, eller kanskje man ønsker å lage pinnebrød som stekes direkte over bålet? Bare å være kreativ her altså folkens. Jeg prøvde den faktisk hjemme på kjøkkenet, og det gikk så klart utrolig kjapt å røre blandingen sammen.

Turmiks

Jeg synes faktisk deigen var litt tyngre og noe mer klissete å jobbe med enn mange av de andre deigmiksene fra Møllerens, men jeg synes ofte det er sånn med disse litt grove miksene.
Lot deigen hvile i ti minutter før jeg trillet ut rundstykker, og så var det klart for etterheving en halvtime.

turstykker før steking

Her er de ferdige:

turstykker

Det står bakpå posen at de skal stekes mellom 20 og 30 minutter. Jeg stekte disse i 18 minutter og det ble nok egentlig hakket for lenge. Men nå har jeg litt varm ovn. De ble uansett ikke brente altså, så alt i orden.

Da var det bare å spise, og disse smakte så klart godt. Noe annet hadde jeg vel ikke ventet, med en så sammensatt melkombinasjon. Det var mye smak, som det jo blir med en gang men bruker noe annet enn bare hvetemel, og de hele kornene ga en fin tyggemotstand. Synes de ble ganske tette i konsistensen, allikevel var de luftigere enn jeg hadde antatt. Skorpen var sprø og krisp, og knaste fint når vi bet igjennom. De var også veldig mettende!

Hvis jeg skal være litt kritisk synes jeg ikke dette var den mest barnevennlige miksen. Veldig mange barn liker ikke brød og rundstykker med hele korn, og hvis ikke de også kan kose seg med det man har med og lager på tur, synes jeg litt av vitsen blir borte. Men igjen; gode og mettende rundstykker.

turmiks ferdig

Vet ikke hvordan stekingen fungerer ute på tur, så fortell meg gjerne hvis noen av dere har prøvd.
Er det flere som har testet denne miksen enda?

Gjenkjøp: Kanskje

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.