Naturlig lett syltetøy på flaske fra Nora

Noras syltetøy på squeezy flaske ingen nyhet i seg selv. Ville allikevel skrive en rask post om det, siden det nå har kommet en variant med mer bær og mindre sukker. Se her:

Nyhet høst 2014 Nora Syltetøy på flaske med mindre sukker

Dette syltetøyet har altså 30% mer bær og 30% mindre sukker enn Noras originale syltetøy. Så står det i alle fall på etiketten. Supert det, spesielt hvis det ikke påvirker eller forringe smaken. Og så har jo korkene så nydelig himmelblå farge! Kommenterte det allerede i september ser jeg (her).
Foreløpig finnes det med smakene jordbær og bringebær, og vi har likegodt prøvd begge to. (Fant ikke flaskene på hjemmesiden til Nora enda, så får ikke linket direkte til næringsinnhold.)

Nora naturlig lett

Vet dere, dette syltetøyer smakte akkurat som helt vanlig syltetøy synes jeg. Fruktig og frisk smak. Jeg hadde overhodet ikke tenkt over at det var redusert sukkerinnhold om jeg ikke hadde visst det. Det hadde ingen typisk lightsmak og ikke noe kjemisk bismak heller. Ungene spiste pannekaker som bare det, og mente det smakte som det pleier når man har på syltetøy. -Heldigvis, må jeg legge til. For når man først unner seg syltetøy, bør det smake ordentlig godt. Og nei, her i huset er det ikke tillatt å spise syltetøy hver dag. Det er forbeholdt helger eller dager med pannekakemiddag.

Jordbær:
Nora naturlig lett jordbær

Bringebær:
Nora naturlig lett bringebær

I tillegg til pannekaker, har vi prøvd det på vafler og brødskiver. Smaker like bra der.

Jeg tenker at man like gjerne kan kjøpe disse flaskene som den andre squeezyvarianten. Og selv om jeg ikke er spesielt opphengt i kalorier, er det fint med et alternativ som smaker okay og har redusere sukkerinnhold. Sukkerinntaket blir definitivt høyt nok i løpet av uka uansett. Og nei, det er ikke tilsatt noe kunstig søtningsmiddel heller. Good!

Noen andre som har smakt på dette syltetøyet enda? -Og er det flere som synes korkene var lekre? 🙂

 Gjenkjøp: Ja

4 thoughts on “Naturlig lett syltetøy på flaske fra Nora”

  1. Så fint at det bare er redusert sukker uten at det er tilsatt kunstig søtning. Jeg er ikke noe glad i kunstige søtstoffer, verken på smak eller at barna skal få det i seg. Så produkter som bare kutter sukker og fortsatt smaker godt er tipp topp for oss!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.