Fibra Fiberrik Pizzabunn fra Møllerens

I dag har vi hatt pizza til en kombinert sen middag/kvelds. Det er hektiske dager med mange aktiviteter, – i høljeregn, så da vi endelig kom hjem i dag, fant vi ut at vi måtte vi kose oss litt. Og det finnes vel ingen regel som sier at det er forbudt å spise pizza midt i uka? -Sjøl om det egentlig høres litt sånn ut inne i hodet mitt. 🙂 -Men jeg er vel ikke den eneste som vokste opp med hjemmelaget pizza kun på lørdager på 80-tallet? Vel, i dag brukte vi altså denne posen; Fibra Fiberrik Pizzabunn fra Møllerens.

Fibra pizzabunn

Fibra pizzabunn åpnet

Denne pizzabunnen kom altså nå i september, og jeg var så heldig å få tilsendt en prøve i posten. Den er laget med Fibra Fullkornshvetemel, noe som gjør at bunnen blir ganske grov. Liker at det lanseres sunnere varianter av slike ferdigmikser. Da blir det litt mer legitimt å bruke det i hverdagen. Fiber er jo bra. Og en annen ting jeg likte var teksten bakpå pakken; «…røres godt sammen…».

Fibra pizzabunn baksiden2

Altså ingen elting eller knaing i 10-15 minutter. Blir alltid småirritert når det står at man skal kna en evighet. Jeg har ingen fancy kjøkkenmaskin, og må bruke rå husmorkraft i slike tilfeller. Puh. Denne miksen blandes altså enkelt med 3 dl vann, hviler i 10 min og så kan den kjevles ut. Synes den var enkel å blande og grei å jobbe ut. Måtte så klart bruke litt hvetemel for at den ikke skulle klistre seg fast, men den var smidig og fin, så det ikke lange tiden før den var klar for fyll.

Fibra pizzabunn klar til heving

Fibra pizzabunn ferdig kjevlet

Som dere ser er den litt grovere enn et kneippbrød og har en fin beige farge.

Etter 10 min i ovnen var den ferdig, og her ser dere et utsnitt av den stekte bunnen.

Fibra pizzabunn ferdig stekt

Synes denne var god jeg. Og den var absolutt så grov at jeg spiste onsdagspizza med god samvittighet. Den både så ut og smakte som kneipp. Jentene mine mente den smakte litt som brødskive og litt som pitabrød. Vi bruker alltid fullkornspita her i huset, så det synes jeg var en fin sammenligning.

Konsistensen var virkelig mjuk og luftig og var kanskje det jeg ble mest overrasket over. Hadde trodd den skulle være tyngre og tettere siden den var såpass grov. -Men veldig bra, Møllerens har virkelig fått dreisen på pizzabunn – eller skal jeg heller gi ære til kokken? 😉

Fibra pizzabunn hverdagskos

Denne er jeg sikker på at det blir gjenkjøp av. Hverdagspizza er helt okay det, og siden porsjonen var såpass stor er vi flere som gleder oss til litt mer spennende matpakke i morgen.

Andre som har prøvde denne? Og er det egentlig okay med pizza på en onsdag?

Gjenkjøp: Ja

 

7 thoughts on “Fibra Fiberrik Pizzabunn fra Møllerens”

  1. Ja, pizza på en onsdag (eller annen hverdag!;)) er okay! Vi bruker også å lage grov eller halvgrov pizzabunn, både sunnere og mer mettende.
    Snart helg igjen. God helg når den tid kommer! 🙂

    1. På denne her brukte vi faktisk bare en Toropose; Pizzafyll med tomat og urter som blandes med kjøttdeig, og så la jeg på vårløk og sopp. Innlegg om pizzafyllet kommer om noen dager.

  2. Jeg har prøvd den flere ganger, og synes den smaker veldig godt! Jeg synes dessuten det ble overraskende mye deig av den. Vanligvis synes jeg de ferdig-deigene ikke rekker til hele langpanna, men denne pakken rekker, og deigen får til og med litt tykkelse 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.