SaritaS Tandoori

Det mest leste innlegget her på bloggen min noen sinne, er et jeg skrev om SaritaS Tikka Masala for nesten et år siden (her). Siden den gang har det jo kommet flere varianter av disse SaritaS-sausene, og nå har vi smakt den nyeste; SaritaS Tandoori. Her ser dere den:

Saritas tandori  glass

Akkurat som på de andre glassene følger det med en beholder med krydder oppe i lokket.

Saritas tandori krydder topp

Framgangsmåten er fortsatt enkel; man steker kjøttet litt, heller over krydder og steker dette litt inn, og koker inn sausen til slutt. Etter 10 minutter er den klar.

Er ikke helt overbevist om at dette krydderet man koker inn først utgjør så veldig mye forskjell sånn egentlig, eller om smaken drukner i smaken fra sausen, men jeg følger lydig bruksanvisningen uansett.

Saritas tandori krydder

Saritas tandori krydder tømmes over

Synes det luktet karri underveis.

Saritas tandori saus tømmes over

Ferdig:

SaritaS Tandori ferdig

Så var det bare å hive innpå. Vi lagde sausen med kylling og sopp, og hadde ris og nanbrød ved siden av. Og selvfølgelig mango chutney og litt matyoghurt så barna (og evt. noen voksne, he-he) kunne mildne smaken ved behov.

Denne Tandoorien var helt grei den. Ikke så god som Tikka Masalaen synes jeg, men det er jo to forskjellige smaker. Det smakte egentlig helt ordinær tandoori, kan egentlig ikke beskrive den på noen annen måte. Skal ikke skryte på meg at jeg kjente smakene av ingefær, spisskummen eller koriander separat, men tviler ikke på at krydderne var inkludert i den totale smaken. Sausen var ikke spesielt sterk, heller snill. Synes nesten det var rat at den var kategorisert som en medium sterk saus. Faktisk ble det nesten litt lite smak, så jeg måtte sprite den opp litt med mango chutney. Men da er det jo ikke noe problem å servere SaritaS til hele familien. Og det liker vi.

SaritaS Tandori middag

Når det gjelder gjenkjøp er jeg faktisk ikke helt sikker. For meg som ikke er så glad i asiatisk mat, og som velger glass med «snill» smak de gangene vi skal ha den type middag, passer den fint. Men hvis jeg først skal velge en type blir det antagelig Tikka Masalaen i steden for denne Tandoorien, -tror jeg.

Er det flere som har testet denne? Hva synes dere?

Gjenkjøp: Kanskje

2 thoughts on “SaritaS Tandoori”

  1. Prøvde Tikka her en dag. Ok, men jeg synes det ble for mye tomatsmak. Muligens tilpasset norske ganer, vokst opp på Makrell i tomat og spaghetti med tomatsaus. Det virket å være mye tomater også i denne, i så fall styrer jeg unna og går heller for noen av de utenlandske merkene. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.