Oppdatering på DAB-radioen

Tenkte jeg skulle komme med en liten oppdatering på hvordan det har gått med DAB-radioen jeg fortalte om i sommer. (Forrige innlegg her)

Jeg mottok altså en DAB-radio i posten, som skulle prøves ut i forbindelse med en kampanje via LikenShare. Jeg har nå hatt den i nesten 3 måneder, og begynner å bli en dreven DAB-lytter.

Tivoli Audio i plastikk

Vi vet jo at FM-båndet stenger en gang i 2017, og dermed tvinger ny teknologi seg fram. Det er ønskelig at radiolyttere, både de i hus og heim og de som hører radio i bil, skal over til DAB. FM-nettet er snart fullt, mens DAB har plass til flere kanaler. Eller for å si det på en annen måte, FM-nettet er begrenset, altså finnes det bare et begrenset sett frekvenser å bruke, derav søknader om konsesjoner etc. DAB er «ubegrenset», litt sånn som IP-adresser (selv om man sikkert når et tak der en gang også). Og til de som fortsatt lurer så står DAB altså for Digital Audi Broadcasting.

Radio'n min

Så langt er jeg kjempefornøyd med DAB-radioen min. Virkelig. Den har fått sin faste plass på kjøkkenet. Lyden er helt ren og klar, og det er superlett å finne nye kanaler. Man trenger ikke fikle og justere og lete selv, radioen tar seg av hele søket for deg. Og så er det jo så mange kanaler å velge mellom! Liker også at det står i displayet hvilken sang man hører på i øyeblikket. Kanalene kan jo legge ut både sitt eget navn, programmets navn, hvilken melodi og artist som spilles, kanskje hva som blir neste sang osv. En kanal som heter Popradio har definitivt blitt en av mine favoritter. For oss osm var unge på 80 og 90-tallet er det jo bare godlåter der! Og så dukker den kjente og kjære stemmen til HC Andresen opp innimellom. Får litt sånne tidlige P3-vibes.

For mer info om fordelen med DAB kan dere lese her på siden til Radio.no, eller på mine forrige to innlegg her og her. Der har jeg også tatt med noen hovedpunkter.
Hvis jeg skal trekke fram en ting som jeg ikke er 100% fornøyd med, så er det av/på-knappen på toppen av radioen. Den responderer ikke så lett som jeg skulle ønske. Men fjernkontrollen funker raskt og fint altså.

Radio på plass

Jeg er superglad for at jeg hart oppdaget DAB-universet og ergrer meg veldig over at jeg ikke har DAB i bilen i tillegg til hjemme.  Må vel nesten bare skaffe meg ny radio der etter hvert. Eller kanskje rett og slett skaffe meg en ny bil med ferdig DAB-radio montert.  😀 Eller er det lov å håpe at neste kampanje fra LikenShare  blir å teste nye biler? 😛

Må til slutt bare si tusen takk til LikenShare for at jeg ble valgt ut som ambassadør i denne kampanjen.

Consuming

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.