Cafe Bakeriet-sjokolade fra Nidar

Oi sann, snakk om å være forutinntatt og ta feil. Her ble jeg positivt overrasket!
Da jeg først så bilde av denne sjokoladeplaten fra Nidar, tydelig inspirert av Sætres serie med kjeks fra Café Bakeriet, tenkte jeg at det umulig kunne bli vellykket. Så for meg en slags Fruktnøtt-Oreo-nøttehybrid av en sjokolade, med svære, tørre kjekssmuler og digre nøttebiter stikkende ut. Er ikke så glad i kjeksen fra Cafe Bakeriet, og siden emballasjen her var så utrolig lik kjekspakkene, våknet skeptikeren i meg ganske kjapt. Er veldig glad jeg kjøpe en plate og testet allikevel!

Cafe Bakeriet sjokoladen uåpnet

Dette var en aldeles fortreffelig sjokoladenytelse. Platen er altså laget av Nidars lyse melkesjokolade, og den er ispedd bitte små biter av nøtter, kjekssmuler og faktisk litt mørk sjokolade også. Bitene er behagelig små, men kjennes tydelig for det. Fikk litt følelsen av at den inneholdt knekk, noe den altså ikke gjør, men kombinasjonen av de ulike ingrediensene ga litt inntrykk av det innimellom. På en god måte. Det knaste passelig mye i kjeks og nøtter når man tygget, men bitene er ikke så store at de blir liggende igjen i tennene når sjokoladen er svelget unna. Totalen er ganske søt, så man trenger ikke så mange biter heller. Bra – særlig på en mandag kveld.

Og se så flotte, rene linjer. Perfekt med slike ruter når man skal dele opp platen. Freia: se og lær! (Jfr de håpløse bitene i denne gode, men akk så usymmetriske sjokoladen her.)

Cafe bakeriet-sjokoladen i ruter

Må si jeg er litt skuffet over emballasjen. Synes den var tam og kjedelig. Skjønner selvfølgelig at man drar nytte av hverandres suksess innad i Orklafamilen, og for marketingavdelingen hos Nidar sin del, ser jeg så klart fordelen av å ha et etablert merkenavn å jobbe med når en ny sjokolade skal promoteres. Allikevel hadde jeg foretrukket et nytt og spennende navn. Ikke bare gjenbruk av noe gammelt eller melking av et eksisterende konsept. (O skrekk o gru, vi ønsker vel ikke noen nye Smashtilstander?! Forresten merkelig at det aldri kom en Smashrull…) 😛

Cafe Bakeriet sjokoladen oppdelt

Jaja, man skal som kjent ikke skue hunden på hårene, så uansett nitrist design: denne kommer vi til å kjøpe igjen.
Er det flere som har smakt og latt seg begeistre?

Gjenkjøp: Ja

Consuming_s

11 thoughts on “Cafe Bakeriet-sjokolade fra Nidar”

  1. Enig at designet er litt kjedelig, liker kjeksen, men tenker med engang da at sjokoladen vil være tørr.. Men – må jo prøve etter å ha lest dette, gleder meg! 🙂

  2. Bare en liten korrektur; du skriver:

    “bitte små biter av mørk sjokolade, kjekssmuler og faktisk litt mørk sjokolade også.”

    Altså sikkert en liten skriveleif.

  3. Måtte synde på en mandag og smake på denne – og jeg ble som deg positivt overrasket! Den var veldig god, akkurat passe balanse mellom kjeks og sjokolade 🙂

    1. Jo absolutt, men den har innslag av nøtter og mørk sjokolade i tillegg til kjeksen, og er langt i fra så tørr. 🙂

  4. Denne må jeg prøve! Designet fungerer det godt, uten noe dilldall, og har en stoppeffekt i sjokoladehylla 🙂 En av de største grunnene til at emballasjen appellerer til meg er at Cafebakeriet kommer såpass tydelig frem. Mye mer fristende enn de andre Nidarsjokoladene (Stratos, Polly og Smørbukk) med typisk sjokoleemballasjedesign som ser klissete og kvalmende ut.

  5. Nei, dette var håpløse greier. Hvorfor blande kjeks inn i sjokolade? Man ender opp med masse små stikkende smuler i munnen til slutt, i stedet for en behagelig avrunding av sjokolade. Dette må være en av ytterst få sjokolader jeg neppe kommer til å spise opp.

    For øvrig tror jeg alle gode sjokolader allerede er oppfunnet, med mindre noen kommer men en genial lakris-vri.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.