Tunfisk med tomat og basilikum fra King Oscar

Mens vi venter på de helt, helt nye produktene, tenkte jeg å skrive om et som har vært på markedet en liten stund. Nemlig Tunfisk med tomat og basilikum fra King Oscar. Var så heldig å motta en pakke fra dem i posten for noen uker siden.

tunfisk med tomat og basilikum

Jeg liker tunfisk, men kjøper det ikke så veldig ofte. Mye av grunnen er at det er fast ingrediens i salaten i kantina på jobben, og dermed får jeg dekket det meste av tunfiskbehovet mitt der. Der er det imidlertid bare helt ordinær tunfisk, denne med smak er jo noen hakk mer spennende.

Boksen var lett å åpne, ikke noe sprut eller griseri. Passe stor porsjon.

Tunfisk åpnet

Fisken var som dere ser noe mer orange i fargen enn vanlig tunfisk. Jeg kunne også se biter av tomat her og der. -Bra. Det smakte faktisk også tomat av den, tomat og urter. Skal ikke påstå at jeg klarte å pinpointe at det var akkurat basilikum, men det smakte behagelig av urter sammen med noe litt sterkt. Hadde trodd det var en del pepper i den, men det sto ikke noe om det i innholdsdeklarasjon på boksen. Uansett, det var mye og tydelig smak.

Siden jeg ikke er typen til å spise tunfisk med gaffel rett fra boksen, prøvde jeg meg på en liten bruschettavariant.

Tunfisk fra King oscar

Som dere vet er jeg veldig bestemt på at dette aldri skal bli noe oppskriftsblogg, men tenkte kjapt å fortelle hva jeg brukte:  Mellomgrovt, stenovnsbakt brød penslet med olivenolje, mozzarellaost, tunfisken så klart, plommetomater og ruccula. Man tager hva man haver.

tunfisk tilbehør

Det ble faktisk overraskende godt og vi spiste opp alle skivene vi hadde laget. Kan definitivt anbefales. 😛
At tunfisken har smak av noe annet enn bare seg selv, bidro også veldig til  å fjerne den der kattematassosiasjonen man lett kan få fra tunfisk.

Det er forresten massevis av fristende oppskrifter på hjemmesiden til King Oscar – ta evt. en titt her.

Tunfisk bruschetta

Bare å prøve folkens, jeg skal i hvertfall lage det igjen!

Jeg har som nevnt fått boksene mine tilsendt, men jeg så nylig en sjokkselger på Rema hvor de hadde disse for 10,90 pr stk. Overkommelig det.

Tunfisk på Rema

Noen flere som liker denne tunfisken?

Gjenkjøp: Ja

Consuming_s

13 thoughts on “Tunfisk med tomat og basilikum fra King Oscar”

  1. Jeg er veldig glad i tunfisk, men helst i en salat eller blandet med noe i en gryte for eksempel. Synes dette likner mistenkelig mye på ”makrell i tomat” – et pålegg jeg overhodet ikke kan fordra grunnet både lukt og smak. Er det noe som minner om den type smak, eller er det tydelig at det er tunfisk ”med mer smak” ? 🙂

    1. Det var absolutt ikke makrell i tomat, helt klart tunfisk. Det var ikke noe tomatsaus her i det hele tatt, bare noen biter av soltørket tomat og tomatsmaken. Så denne er det helt trygt å kjøpe! 🙂

  2. Åh, det så godt ut! Fikk helt vann i munnen her og magen begynte å knurre! :p Må kjøpe den tunfisken og kålage bruchetta en dag! 😀

  3. Husker godt da denne først dukket opp for snart ti år siden – da i et søtt, lite format, med en liten skje og seks-syv salte kjeks i pakningen. Den forsvant i noen år, men de har visst bestemt seg for å prøve en gang til. Finnes også i to andre varianter, en med chili, og en med sitron og pepper 🙂

  4. Den skal eg sporeks på butikken å se etter. Kan fort bli en favoritt, også den med sitron og pepper. Men vet du om noen nettsider som har nevnt produktslippet idag? Har lett, men uten resultat.

    1. Produktslippet er ikke før om to uker dessverre, 15. september, så du må nok smøre deg med tålmodighet. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.