Yoghurt i salat med kylling fra Delikat

Selv om vi fortsatt er i juli, kommer høsten ubønnhørlig om ikke så alt for mange uker. Sånn er det bare. Og i uke 38 er det vareslipp igjen, noe som selvfølgelig blir veldig spennende. Og vet dere, jeg har bokstavelig talt vært så heldig å få smakebit av den ventende spenningen allerede. Jeg har nemlig fått tilsendt et av produktene som kommer i butikk i september. Og produktet er denne påleggssalaten; Yoghurt i salat med kylling, kokosmelk & chili fra Delikat.

Yoghurt i salat

Fra før har Delikat yoghurtsalat med reker og yoghurtsalat med skinke, så en variant med kylling var vel et relativt åpenbart tilskudd for å foreløpig komplettere serien.
Jeg smakte den her om dagen på et helt ordinært kneipprundstykke.

Yoghurt i salat fra Delikat

Som dere ser var det et kledelig rødlig dryss på toppen av salaten, og jeg tenkte automatisk at det måtte være paprika. – Noe det selvfølgelig ikke var. Bare å lese navnet på salaten igjen det, he-he, og merke seg den lille illustrasjonen som sier hot. Her var det nemlig mye smak, chillien kjentes fra aller første bit. Egentlig var smaken ganske sterk til påleggssalat å være, jeg kjente det småstakk i tannkjøttet med en gang. Bra at man får det man blir lovet.

Yoghurt i salat åpnet

Kyllingbitene i salaten var faste og fine, og det var overraskende mange av dem i blandingen (tommel opp!). Det kommer ikke noe særlig fram på bildene her, men det virket som om kjøttbitene var greit krydret før de ble blandet inn i salaten, og at de således bidro til å gi salaten den sterke smaken. I tillegg til kylling var det små innslag av rød chili, og noe grønt som enten må være biter av purre eller vårløk. De passet veldig fint inn, og også disse var crispe og faste i konsistensen. Ingen dvaskhet å spore.

Yoghurt i salat på fat

Smaken av kokosmelk klarte jeg dessverre ikke identifisere. Mulig den var der sammen med yoghurten som en beroligende ingrediens, men min gane er nok ikke trent nok til å skille så mange smaker ut fra chili. Den er jo en ganske dominerende rent smaksmessig.

Når det gjelder konsistens synes jeg disse yoghurtsalatene funker bra. Ja, det tar litt tid å venne seg til det, og jeg har sett mange på nett mener det minner mest om tzatzkie etc., men det skal ikke så mange skivene til før man like gjerne spiser en yoghurtsalat som en majonessalat. Fint med den lette friskheten det gir.

Yoghurt i salat på rundstykke

Oppsummert synes jeg denne smakskombinasjonen funket fint. Salaten var god den, men totalen ble faktisk noe for sterk for meg. Ja, jeg har litt pinglete og kanskje vel konservativ smak når det dreier seg om pålegg. Kommer derfor ikke til å nyte så mange skiver med denne salaten utover høsten. Det kan imidlertid godt hende jeg kjøper inn en boks hvis jeg skal ha lunsjgjester. Ser nemlig ikke bort i fra at mange kommer til å like den godt. Jeg tenkte faktisk også et øyeblikk at den ville gjøre seg bra som tilbehør på grillpøkse. Som en variant av pølsedigg. Får se om jeg tester ut det ved en passende anledning. 😉

Blir uansett spennende å høre hva dere synes når salaten kommer for salg i september. Takk igjen til Delikat for at jeg fikk en smaksprøve på forskudd.
Noen som tenker å teste denne? 🙂

Gjenkjøp: Muligens til gjester

Consuming_s

2 thoughts on “Yoghurt i salat med kylling fra Delikat”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.