Safranpasta fra Pastariget

Helt utrolig, og veldig hyggelig at så mange av dere stadig er innom bloggen nå midt i fellesferien. Jeg er litt til og fra bloggverdenen om dagen, pc har særdeles lav prioritet i sommervarmen, men en post i ny og ne må det jo bli. Og nå vil jeg kjapt fortelle hva jeg smakte forrige uke: Safranpasta fra Pastariget.

Safranpastapakke

Fikk den servert hos en god venninne, og siden jeg verken hadde sett eller smakt den før, måtte det jo blogges. Hadde ikke med meg kamera, (kom faktisk rett fra en tur opp  Kjøsterudjuvet,) så mobilbilder får duge denne gangen.

Safranpastapakke close-horz

Av alle ting selges denne pastaen, og flere andre krydrede varianter hos Baker Hansen. Damen bak disken anbefalte akkurat denne med safran til laks, og man tar jo alltids i mot en anbefaling, sant? Dermed ble det laksemiddag med safranpasta.

Pastaen var ganske gul i fargen, så det lovet jo bra. Var spent på om den virkelig kom til å smake safran. Ville det minne om lussekatter? 🙂 Ved nærmere ettersyn viste dessverre etiketten at pastaen også inneholdt gurkemeie, og jeg gjetter at det er den som har gitt gulfargen. Ikke safranen. Vet ikke eksakt hvor mye som er iblandet av hver kryddersort, men safran er jo kostbart.
Bare noen minutters koketid, så var den klar.

Safranpasta ikjele

Pastaen smakte ferskt og nydelig, riktig 1. klasses, ….men ikke safran. Den smakte bare helt ordinær pasta. God var den absolutt, og konsistensen var perfekt, men den smakte ikke annerledes enn annen lys pasta. Skuffende og litt irriterende. Jeg ble god og mett etter en deilig midag, men følte meg selvfølgelig en smule snytt. Etter litt googling dagen etter fant jeg forøvrig en fristende oppskrift på safranpasata på nettsiden til Santa Maria, -tenker jeg heller må forsøke den i nærmeste framtid.

safranpasta på tallerken

middag

Som dere sikkert skjønner var ikke dette en smaksopplevelse som skilte seg ut. Ikke misforstå, middagen i seg selv var kjempegod, men det blir ingen pastagjenkjøp hos Baker Hansen her i gården. Er det ikke irriterende når man ikke får det som står på emballasjen? Flere om har testet denne pastavarianten?

Gjenkjøp: Nei

Consuming_s

3 thoughts on “Safranpasta fra Pastariget”

  1. Ja, dette var irriterende. Det er vel best å legge smaken i sausen. Kjenner ikke til at italienerne bruker å smaksette pastaen med noe, utenom tomat og spinat, så dette virker som et lite tulleprodukt. God ferie videre!

  2. Den ser god ut, men jeg føler meg litt lurt av gurkemeien. Den overdøver nok den lille mengden safranen. Virker som om Pastariget har endel interessante pestoer, håper de kommer i flere butikker enn bare Baker Hansen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.