Fullkorn Fusilli fra Rema 1000

Bare en liten post om helt dagligdags pasta. Nemlig Fullkorn Fusilli fra Rema 1000.

Pasta fra Rema1000 Fusilli

Pasta fra Rema1000 fra siden

Fram til ganske nylig synes jeg butikkjedenes egne merker kun har hatt lys pasta å tilby. I hvertfall i butikkene jeg hovedsakelig handler. Det var dermed gledelig å oppdage at Rema 1000 nå har kommet med fullkornspasta fra sitt eget merke. Pastaen skal være produsert i Sør-Italia og er laget av sammalt durumhvete.

pasta 2
Akkurat denne posen har jeg fått tilsendt fra Rema, men hadde faktisk allerede kjøpt den selv noen ganger før den dukket opp i posten.

Pasta fra Rema 1000 oppi posen

Hos oss bruker vi bare fullkornspasta, -har gjort det de siste årene. Litt rart å tenke på at for bare noen år siden var det nesten bare den lyse varianten å få kjøpt i butikkene. Fullkornspasta er jo mye sunnere. Den inneholder mer fiber (-altså er den bedre for fordøyelsen), mer vitaminer og mineraler, og ikke minst har den mye bedre smak. Synes også den gir en bedre og lengre metthetsfølelse enn den lyse pastaen av finmalt mel.

Pasta fra Rema1000

Er det forresten ikke pussig hvordan pasta i forskjellige fasonger gir ulikt smaksinntrykk? Selv om de er laget av det samme?
Jentene mine har hver sine klare preferanser, og personlig liker jeg aller best cavatappi. Det er de som ser ut som lange makaronier, formet som korketrekkere. De er imidlertid ikke så lette å få tak i, derfor ender vi veldig ofte opp med fusilli. Eller skruer om du vil.

Pasta fra Rema i salaten

For meg blir det helt klart mange gjenkjøp av Remapastaen. Har jo kjøpt den flere ganger allerede. Ikke er den dyr heller, -fint å spare der man kan. På min nærmeste Rema koster en pose 12 kr.
Og se her; de finnes spahgetti i fullkorn fra samme merke også.

Spagetti fra Rema1000

Hvordan er det med pastavanene deres da folkens? Hvete eller fullkorn? Kjøper dere butikkenes egne merker eller sverger dere til bestemte produsenter? Og hva er preferert pastafasong?

Gjenkjøp: Ja, mange

Consuming_s

19 thoughts on “Fullkorn Fusilli fra Rema 1000”

    1. Regner med at du mener fullkorn? 🙂 Selv om gullkorn sikkert også hadde vært flott.
      Bare å bytte, mye sunnere. Og barna blir veldig fort vant til smaken.

  1. Hadde det bare vært så lett å gå på butikken og kjøpe fullkornpasta, så.. Med cøliaki er utvalget av fuølkort heller begrenset, så da må man holde seg til pasta av mais- og potetstivelse. Men jammen et det likt i smaken 🙂

  2. vi har alltid hvete, jeg har smakt begge varianter, men jeg liker best hvete. jeg synes også at der er rart at forskjellige former gir forskjellig smaksinntrykk selv om det er laget av det samme, og jeg liker vanlig spagetti best 🙂

    1. Ja det er veldig rart. Spagetti synes jeg smaker helt annerledes enn de andre variantene. Det kommer langt ned på lista mi.

  3. Er enig med deg – fullkornspasta er best og blir kjøpt hver gang det står pasta på menyen 😉
    Syns Remas pastaprodukter er supre, og veldig glad for at fullkorn er kommet i flere fasonger!
    Personlig foretrekker jeg enten penne eller vanlig makaroni-form på pastaen 🙂

  4. Jeg elsker pasta, både fullkorn og lys, og veksler litt ut fra det som er tilgjengelig i fasongen jeg vil ha. Mine favoritter er tagliatelle, penne, gnocchi og fusilli – men jeg takker ikke akkurat nei til andre typer heller!

  5. Cavatappi er min favoritt også, i tillegg til lumaconi (pastaskjell) og sløyfer. Fullkorn fremfor hvete, men hjemmelaget tagliatelle er det beste:-) Men det jeg spiser oftest er fusilli (både Sopps, Eldorado, Coop osv..)…

  6. Er det faktisk mulig å få tak i Cavatappi her i Norge? :O Isåfall, hvor? Det er faktisk min favoritt også etter jeg kjøpte en spesiell pastasalat med det i som de selvfølgelig også sluttet å selge.. Føler alt jeg liker svært godt bare forsvinner 😛 Har funnet det ett par ganger i Danmark, men det er thats it.. De eeeer såå gode de <3

    Pleier også å kjøpe den som en/ei nevner over her, Lumaconi.. Den har de på Meny.. Jacobs Utvalgte 🙂 Hver gang jeg vil samboeren skal kjøpe de pleier jeg faktisk å kalle de "kjempemacaroni" 😛 Haha..

    Og ja, ellers går det mest i Fusilli.. Favoritten er de knøttsmå fusilliene.. 😛 Aller mest går det i Tricolor.. 🙂

    1. Ja har kjøpt i Norge på Meny, men de har det ikke hele tiden. Bare innimellom. Tror det er fra Barilla.
      Ha-ha, ja de er Lumaconi er jo kjempemakaroni, gode de også.

  7. Jeg ble kjempeglad når jeg fant ut at Rema 1000 kom ut med fullkornspasta, for det er jo slik som du sier, billigvarene har bare lys pasta! Dessuten er jo denne fra Italia og jeg liker virkelig designet! Tommel opp fra meg! Som kommende student blir jeg glad av å få vite om slikt, så nå kan jeg kjøpe denne fullkornspastaen istedenfor merkevarene som jo er litt dyre (for en student iallfall… 🙂 )

  8. Husker ikke sist jeg kjøpte hvit pasta.. Er enig med deg, fullkornspasta er mye bedre på smak, sunnhet og jeg også føler den metter bedre og lengre! Har ikke kjøpt denne typen, men skal helt klart se etter den neste gang jeg er på Rema. Takk for fine tester 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.