Ambassadør for DAB-radio

I juni skrev jeg et innlegg der jeg håpet å bli radioambassadør for DAB via Likenshare. Og tenk, jammen ble jeg valgt ut! Helt utrolig, og på fredag kunne jeg dermed hente ei pakke med en splitter ny DAB-radio på posten. (DAB står for Digital Audi Broadcasting.)

Tivoli Audio i pappeske

Tivoli Audio i esken sin

Hvis dere leste forrige innlegg husker dere kanskje at jeg stemte på en radio fra Geneva, men en Tivoli Audio PAL + er definitivt ikke å forakte! Jeg smilte fra øre til øre når jeg så hva som var i esken. Jeg hadde nemlig ikke noe OK radio fra før. Og DAB hadde jeg ikke i det hele tatt.

Så var det bare å pakke ut da.

Tivoli Audio i plastikk

Det fulgte med en veldig grei bruksanvisning, altså var det ikke noe problem å komme i gang.

Tivoli Audio bruksanvisning

Vi vet jo at FM-båndet stenger en gang i 2017, og dermed tvinger ny teknologi seg fram. Vi radiolyttere, enten det er i hus eller bil, må over til DAB. FM-nettet er som dere vet snart fullt, mens DAB har plass til flere kanaler.

I det forrige innlegget mitt (her) skrev jeg forresten litt mer om forskjellen på DAB og FM, alternativt kan dere klikke her for mer informasjon hvis dere lurer.

Det som er så supert med DAB, er at radioen søker opp kanaler helt automatisk når man slår den på for første gang. Dermed har man altså stilt inn en drøss med kanaler bare ved å trykke på på-knappen. Se her; her søker radioen min opp kanaler nå i kveld:

Tivoli Audio scanning

Og vips var den klar til bruk. Kjapt og greit. Tommel opp!
Nå gleder jeg meg veldig til å bruke radioen litt i hverdagen, og så kommer jeg tilbake med en oppdatering om en liten stund på hvordan jeg synes en er.

I mellomtiden trenger jeg kanaltips fra dere. Hva bør jeg høre på? Altså i tillegg til NRK P13? 😉
Let me know!
Consuming_s

.

12 thoughts on “Ambassadør for DAB-radio”

 1. Gratulerer! Så gøy. Dab-radio er virkelig en glede i forhold til gamledager, skurr og antenner:) Selv om jeg stort sett bare veksler mellom p1 og p3….og til høsten p13, siden radioresepsjonen flytter 🙂 God mandag. Fire dager til ferie her 🙂 Du da?

 2. Så gøy, og kos deg!

  Jeg hører mye på P3, men ettersom den kanskje går litt mer under ungdomskategorien, så får jeg si Radio Norge. De har mye variert og holder oppdatert på den nyeste musikken.. Mye bra listepop!

 3. Vel fortjent! Jeg har i alle fall blitt mer opplyst om DAB og forskjellen mellom DAB/FM gjennom denne bloggen. Så, takk skal du ha 🙂

 4. Så heldig. DAB radio er noe helt annen en FM ja…Kos deg.
  Gjorde du noe spesielt for å motta radioen? Meldte meg på jeg også…men ikke hørt noe ,hehe.

  Ha en fin sommerdag 🙂

  1. Å så dumt du ikke fikk. Gjorde ikke annet enn å skrive det forrige blogginnlegget da jeg meldte meg på.
   Så langt virker radioen veldig bra. 🙂
   Ha en fin sommer videre du også!

 5. Fikk beskjed for ett par dager siden nå,at jeg også var valgt ut som ambasadør….ønsket meg også Geneva….så er spent på hva jeg får. Moro når man får være med å teste ut sånne ordentlige produkter også (y)

  1. Ja helt enig. Er liksom hakket mer stas enn å teste sjokolade 🙂
   Blir spennende å se hva du får. Jeg er superfornøyd med den Tivoli’en jeg fikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.