Hvit EdelOst Brie fra Kavli

For en stund siden kjøpte jeg inn ei tube med Hvit EdelOst Brie fra Kavli, og i helgen kom jeg endelig så langt at jeg fikk smakt.

Hvit edel ost Brie

Dette er altså en smøreost på tube, og den både ser ut, og smaker som de andre smøreostene fra Kavli. Og de er gode de altså. Forsøkte den på steinovnsbakte rundstykker fra Jacobs Utvalgte.

Hvit edel ost Brie på rundstykke

Osten var god den. (Selv om den ser litt stusselig ut på bilde her.) Jeg hadde forventet at den skulle være noe mattere i overflaten, men den var akkurat like skinnende og glansfull som vanlig skinkeost, rekeost eller hva man nå ha som sin favoritt. Smaken er ikke videre sterk, og hadde jeg ikke visst at det skulle smake Brie, hadde jeg lett latt meg lure til å tro at dette var ordinær, nøytral smøreost. I hvertfall i begynnelsen. Men etter at man har svelget kjennes brieinnslaget altså. Ikke mye, men det er der. Det kan jo hende at man kjenner det enda bedre hvis man smaker osten rett før eller etter en annen smøreost og gjør en ordentlig sammenligning.

Jeg liker veldig godt ordinær brie i kombinasjon med mørkt kjøttpålegg, og under en snei okserull passet også denne smørbare varianten helt utmerket. Og så er holdbarheten en helt annen enn for brie i stykkeform. Det er faktisk en av de avgjørende egenskapene ved produktet som besvarer gjenkjøpsspørsmålet for meg. Er rimelig sikker på at jeg kommer til å handle inn denne igjen. Jeg har allerede overflyttet denne første tuben til kjøleskapet på jobben.
Har sett at det finnes en blåmuggvariant også – usikker på om jeg skal smake den. Bør jeg?

Hvit edel ost Brie og blå

På tampen må jeg forresten spørre. Er det bare jeg her i det ganske land som liker mørkerødt kjøttpålegg? Altså av typen okserull og salt bankekjøtt? Synes alle gode varianter bare forsvinner fra butikkene hele tiden. Husker dere f.esk Kruttgod fra Gilde? Var supergod, men nå er det vekk som en sviske. Kokt skinke gir liksom ikke den samme opplevelsen.

Tilbake til smørbar brie. Hva synes dere?

Gjenkjøp: Ja

Consuming_s

10 thoughts on “Hvit EdelOst Brie fra Kavli”

 1. Hmm, litt skeptisk kjenner jeg. Tror jeg holder meg til orginalen 😉 Som jeg forresten savner VELDIG nå som jeg er gravid. Brie blir en av de første tingene jeg kommer til å kjøpe når lillegutt kommer ut 🙂

  1. Ååå, skjønner godt at du savner brie, og gratulerer så mye forresten. Håper formen er ok. 🙂 Er jo alltid sånn når man vet at man ikke kan spise noe, jeg husker også at jeg savnet brie – og roastbeef. Før du vet ordet av det kan du spise det igjen ved du – hold ut. 🙂

 2. Synes absolutt du burde prøve blåmuggen jeg, for jeg vet ikke om JEG tør… Har ikke klart å venne meg til muggost, men føler jo jeg går glipp av noe…. Kanskje dette var veien å gå for tilvenning…en litt «vennligere» variant?? Takk for «bursdagspåminnelsen», jøss, jeg begynner å bli surrete altså, husket det jo her hin dagen 😉

  1. He-he, kanskje jeg skal prøve. Bruker det helst i sauser, synes ikke det er så godt å spise bart. Litt for sært. Og nei, du går ikke glipp av noe. 🙂

 3. Det er ikke bare deg som liker mørkerødt kjøttpålegg, jeg foretrekker det over skinke, kalkun, kylling og lignende lyse pålegg. Pleier å grafse med meg okserull fra Thulefjord når jeg er innom Coop.

 4. Er så absolutt fan av mørkt kjøttpålegg 🙂
  Prøv gjerne blåmuggen, men kan skjønne at du er skeptisk om du ikke er så begeistret for det i utgangspunktet. Spekeskinke synes jeg er en god kombo med blåmugg, så du kan jo eventuelt prøve det på toppen 🙂

 5. Ja, syns absolutt du burde prøve blåmuggosten. Dessverre smaker alle ostane fra Kavli litt sånn – Kavli, men denne skiller seg litt ut. Kjempegod saman med spekeskinke og druer.

 6. Jeg knasker knekkebrød (btw fantastisk godt fra Leksands) med blåmuggosten nå. Love it!
  Likte brien også, men den skulle smakt mer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.