Crunchy M mais fra Freia

Husker dere sjokoladen som het Salte Jumbomais?
Den fra Freia som var i salg en begrenset periode i fjor vinter?
Jeg kan herved meddele at den er reinkarnert ned i noen små kuler som heter Crunchy M mais.

crunchy M mais

Jeg har to små jenter som har blitt noen racere til å finne nyheter i matbutikkene. Kan ikke skjønne hvorfor? 🙂 Og det var faktisk en av dem som jublende oppdaget denne posen i butikken på onsdag. Vi måtte jo bare kjøpe med en. ♥

Synes det er interessant at Freia velger å bruke M-navnet her. OK, kanskje det skal være et filmsjokoladealternativ for de som ikke liker peanøtter? Og så blir den relansert som stor sjokoladeplate igjen neste år? Selvfølgelig hvis disse kulene får tilfredsstillende salgstall i tiden som kommer? Blir veldig spennende å se, men for meg er det ikke ordentlig M hvis det ikke inneholder peanøtter. Er dere enige?

crunchy m mais i skål og pose

Som dere allerede har forstått er dette sprø, knasende maiskorn, med et raust lag melkesjokolade utenpå. Eller sjokoladedrasjerte salte og sprø maiskorn som det heter utenpå posen. Og selvfølgelig er de gode. Så vidt jeg husker smaker de tilnærmet identisk med nevnte Jumbomaissjokolade, så de av dere som har savnet den kan springe til butikken og handle nå. Vi kommer heller ikke unna at de smaker veldig likt Smash. Ikke så rart, det er jo salt maissnacks med sjokolade på. Husker dere de høyglansede Smashkulene som fulgte med i Toro sin pakke med Smashvafler som var i salg i fjor? Disse har en betydelig likhet, men de har en noe mattere og blassere overflatefinish, og når dermed ikke helt opp visuelt hva gjelder klasse og stil.

crunchy m mais i skål

Jeg orket faktisk ikke spise så veldig mange. De er ganske så søte, og jeg fant ut at det var greit å gi seg før de kjentes kvalmende. Kritikeren i meg mener de var bitte litt for harde, at de knaser litt for mye og de har et litt leit innslag av honnikornsmak. Saltsmaken var heller ikke veldig tilstede, på mange av kulene kjentes den nesten ikke i det hele tatt. Ikke at det gjør noe, de er gode som søte maiskuler også, men det er noe med at forventning og opplevelse ikke stemmer helt overens.

crunchy m mais oppdelt

Tja, disse var greie nok, men jeg tviler sterkt på gjenkjøp. Velger heller Smash hvis jeg vil ha salt maissnacks, og om jeg ønsker søt maissnacks går jeg definitivt for Pops. En tidløs favoritt. (Her kan dere forresten lese innlegget om Salte Jumbomais.)

NB! Det er en advarsel bak på posen om at produktert ikke er egnet for barn under 4 år. Produktet har nemlig kvelningsfare da det kan inneholde små harde biter fra mais.

Er det noen av dere som har fått denne som ny favoritt? Gjetter på at mange faller pladask! 😛

Gjenkjøp: Neeei, trur ikke det…

Consuming_s

♦ ♦ ♦

Må forresten si hjertelig takk til alle som er så fantastisk snille å linke til meg, og å dele på Facebook og andre fora om dagen. Kjempesnilt! Ser jo av statistikken hvor mange av klikkene kommer fra, så skjønner at flere av dere hjelper meg å spre det glade budskap. For en motivasjonsfaktor. Takker og bukker, nikker og neier. 😀

♦ ♦ ♦

10 thoughts on “Crunchy M mais fra Freia”

  1. Jeg blir så sint og provosert av at Freia putter palmeolje i så mange av nyhetene sine; Crunchy M mais, Oreoplaten, Crispokjeks osv…!!! >:-(

    Savner Jumbomais-platen (veldig mye!), men kommer ikke til å kjøpe disse p.g.a. palmeoljen (med mindre de kan bevise at den er bærekraftig fremstilt)!

    Jeg skal spørre familie om de kan kjøpe med seg Valor-sjokolade fra Spania med salte maiskorn når de reiser dit i sommer:-)

  2. Jeg spiste opp en hel pose på kino i dag! nam! Denne likte jeg! Enig om at den minnet om smash! 🙂

  3. Jeg ble litt overrasket da jeg fjernet sjokoladen og satt igjen med et helt maiskorn. Jeg trodde det var maiskuler, noe ala rispuff. Men det var visst hele maiskorn, det syns jeg var litt stilig av en eller annen grunn. Syns de var gode jeg, men irriterende små, og kanskje litt for søtt…

  4. Må nok smakes selv om jeg er helt enig i at det er litt rart med m uten peanøtter. Savner jumbomaisen, syns heller de skulle lansert den som fast produkt i stedet for å komme med denne. Liker dårlig at det er palmeolje i den også. Hva er vitsen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.