Crossnut fra 7 Eleven

Det er sikkert flere som har fått med seg at 7 Eleven har bagynt å selge crounts. Denne spennende kobinasjonen av donut og croissant, pønsket ut av en mesterkokk fra Amerika.
7 Eleven kaller sin utgave crossnut, og de har en variant med vaniljefyll og en med sjokolade. Vi tok oss en påskeutflukt bort på nærmeste 7 Eleven-sjappe tidligere i dag, for å finne ut om de var noe tess.

Her ser dere dem på reklameplaketen…

crossnut reklame

… og eksemplarer i disken.

crossnut i disken

Først var det den med vaniljekrem som skulle smakes. Lekker liten sak. (Bare synd at det kom en svak eim av frityrfett fra papirposen de ble puttet i. Jeg krysset fingrene for at det ikke smittet over til cronuten.)

crossnut m melis

crossnut oppskåret

Huff da. Snakk om skuffelse! Her var gapet mellom forventning og opplevelse enormt!
Denne oppskrytte kaka var både tørr, hard og iskald og vi mistenker at den var fra i går. Den smakte innmari søtt. Nesten så jeg kjente kariesen vokse fram i tennene mine mens jeg tygde. Både deigen og vaniljekremen må inneholde kilovis med sukker, og når det i tilleg var melis på toppen og sukker strødd på sidene kan dere sikkert tenke dere graden av søthet. I tillegg hadde den en merkelig bismak som vi ikke helt fikk tak i, men den var slettes ikke god.
Nei, nei nei. Dette funket ikke. Waste of money! Ingen av oss spiste opp. 🙁

Så var det sjokoladevarianten som sto for tur.

crossnut sjokolade

Deigen var like hard, kald og kompakt på denne, og sukkerstrøet på sidene var på plass. På toppen var det en helt grei sjokolademelis, og akkurat den skal jeg ikke slakte. Den var ordinær og smakte som forventet. Men det som var inni! Hjæælp. Det smakte som massiv, kvalmende Nugatti/Nutella med ekstra nougat. Det ble virkelig alt for voldsomt! Kjente det vokste i munnen. Hvis du er av typen som kan spise enorme mengder Nugatti eller Nutella med skje så kanskje den funker, hvis ikke er det bare å styre unna. Den gikk i søpla den med. -Men medsmakeren min mente den var hakket bedre enn den med vanilje. For min del var det same same.

crssnut sjokolade

Hvis de ikke skal smake bedre enn dette kan jeg virkelig ikke forstå alt fusset borte i junaiten. Hører jo at folk har stått i kø i timesvis utenfor bakeriet i New York fot å få tak i et eksemplar. Det kan da ikke stemme? For oss ble dette en gedigen nedtur. Min medsmaker angret på at vi ikke hadde kjøpt med noe vi visste var godt i tillegg, når vi først var på 7 Eleven, og jeg var veldig enig. Da har vi lært til neste gang!

Kan noen please fortelle meg at det finnes bedre varianter av denne tunge, tørre, übersøte kaka et eller annet sted?
Hva synes dere andre som tilfeldigvis har smakt?
Døgnflue?

Gjenkjøp: NEI

Consuming_s

12 thoughts on “Crossnut fra 7 Eleven”

 1. Jeg spiste cronuts i Berlin, og de var akkurat så gode som folk vil ha det til, så ikke gi opp cronuten ennå! 🙂

 2. mat og bakevarer på 7-eleven blir oppbevart kjølig, sjeldent laget eller bakt samme dag, utenom bollene som blir stekt tidlig på dagen, så noe som kunne gjort helhets inntrykket bedre er å varme de opp litt i micro eller ovn.
  Det gjør alltid jeg med bakevarer som kommer fra kjøledisk men, jeg har troa på at de er veldig søte. de ser veldig søte ut, heldigvis jobber jeg ikke på 7-eleven lenger og har det heller ikke i byen så jeg slipper å måtte prøve disse.

 3. Hei! Elsker bloggen din 😀 Veldig nyttig!

  Har du sett at det har komme O´Boy frokostblanding på Kiwi blant annet? Noe å teste? God påske.

  1. Takk for det. 🙂 Ja har sett den, men liker ikke O’boy…. Ellers tusen takk for tipset. Og god påske tilbake. 🙂

 4. Huff, den ser jo nærmest tørr på på bildet også. Jeg hadde nok tatt en tur til et annet sted enn sju-eleven før jeg hadde avskrevet denne ekstremt sunne saken 🙂

 5. Jeg er (heldigvis?) ikke noe glad i butterdeigbakevarer, så denne styrte jeg lett unna – og jeg ser jo nå at jeg ikke har gått glipp av noe.

 6. Min erfaring med 7-Eleven er at ALT av bakvarer står altfor lenge, blir hardt og tørt… Og boller som vanligvis smaker ganske godt i vanlig butikk (eks solskinnsboller) ikke smaker likt i det hele tatt på 7-Eleven. Veldig lite som er ferskt der! Så jeg tror at om denne Cronut’en dukker opp andre plasser, så vil det være en helt annen opplevelse! 😀

  1. Jeg tror det kommer veldig an på hvilken 7 Eleven. Jeg jobbet 9 år i Oslo sentrum, og ved utsalgene rundt der var det kontinuerlig ferske bakervarer. Gjerne varme også. Men det er jo klart at omsetningen der er en helt annen enn ved bensinstasjoner i grissgrendte strøk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.